Gazzeli şair Rıfat El Arir, İsrail saldırısında öldü

Gazzeli şair Rıfat El Arir, İsrail saldırısında öldü

Gazze İslam Üniversitesi'nde İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü öğretim görevlisi, aynı zamanda şair, yazar olan Rıfat El Arir İsrail'in saldırısında hayatını kaybetti. Arir'in ölümü, yerel basın ile Filistinli sanatçı ve aktivistlerin sosyal medya hesaplarından duyurulurken sevenlerini hüzne boğdu.

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları, Gazze'li akademisyen, şair ve yazar Rıfat El Arir'in hayatını kaybetmesine neden oldu.

"Biz sayı değiliz" inisiyatifi kurucusu, Gazze İslam Üniversitesi'nde İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü öğretim görevlisi Rıfat El Arir'in ölümü Filistinli sanatçılar ve aktivistleri hüzne boğdu.

ekran-resmi-2023-12-08-15-27-58.png

KAYBEDECEK BİR ŞEYİMİZ YOK

Arir'in arkadaşı Ahmed El Nauk, X adlı sosyal medya hesabından, Arir'in Gazze hakkında konuştuğu bir videoyu paylaşarak, "Sen kazandın Rıfat ve biz kaybettik. Sen şimdi, bizden farklı olarak daha iyi bir yerdesin. Artık seni kıskanıyorum ve kendim için üzülüyorum" ifadelerini kullandı.

Nauk'un paylaştığı videoda, bir çevrim içi görüşmede Gazze'deki durumu anlatan Arir, "Çok zor ve karanlık bir süreç. Su yok, Gazze'den dışarı çıkamıyoruz. Ne yapmamız gerekiyor toplu bir şekilde intihar mı edelim, İsrail’in istediği bu mu? Ben bunu yapmayacağım. Ben bir akademisyenim ve evimdeki en sert şey büyük ihtimalle kitap ayracı. Ama İsrail bizi suçluyor, katletmek için kapı kapı dolaşıyor. Yapabileceğim en son şey de olsa kitap ayracımı İsrail askerlerine karşı kullanacağım. Herkes çaresiz hissediyor ve kaybedecek bir şeyimiz yok" ifadelerini kullanmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN