Güney Kore, Delta varyantına teslim

Güney Kore, Delta varyantına teslim

Tüm dünyayı etkisi altına alan Delta varyantı Güney Kore'de hızla yayılıyor. Güney Kore Sağlık Bakanlığı Afet Yönetimi biriminden Soung Youn-rae, şu an yeni vakaların yaklaşık yüzde 7'sini oluşturduğunu, bu oranın iki ay önce yüzde bir civarında olduğunu belirtti.

İlk olarak Hindistan'ı kasıp kavuran, şimdi ise tüm dünyada etkisini gösteren Delta varyantı Güney Kore'de hızla yayılmaya başladı.

Yerel TSB radyosuna konuşan Güney Kore Sağlık Bakanlığı Afet Yönetimi biriminden Soung Youn-rae, Delta varyantının şu an yeni vakaların yaklaşık yüzde 7'sini oluşturduğunu, bu oranın iki ay önce yüzde bir civarında olduğunu belirtti.

Son 24 saatte 711 vaka ve virüs kaynaklı iki ölümün kaydedildiği Güney Kore'de toplam vaka sayısı 160 bin 795'e, Kovid-19 nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 2 bin 28'e yükseldi.

Ülkedeki vaka sayıları son 4 gündür 700'ün üzerinde seyrediyor.

Ülke genelinde bugüne kadar 15,3 milyon kişi en az bir doz Kovid-19 aşısı oldu, 5,3 milyon kişi ise tamamen aşılandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN