Yunanistan'da Delta önlemleri

Yunanistan'da Delta önlemleri

Tüm dünyada etkisi artıran Delta varyantı önlemleri kapsamında Yunanistan, Ege adalarına yolcu taşıyan feribotları yeniden koronavirüs kurallarına tabi etti.

İlk olarak Hindistan'da ortaya çıkan ve şimdi tüm dünyaya yayılan Delta varyantına karşı ülkeler önlem almaya devam ediyor. Komşu ülke Yunanistan da önlemleri sıkılaştıran ülkeler arasında.

DW Türkçe'de yer alan habere göre, Yunanistan'da bugünden itibaren Ege adalarına yolcu taşıyan feribotlar yeniden koronavirüs kurallarına tabi oldu. Bu bağlamda feribotla yolculuk yapacak olanlardan 48 saati geçmemiş, kişinin negatif olduğunu gösteren bir korona antijen (hızlı test) testi yaptırmaları isteniyor. Aşı süresi 72 saati bulanlar ise virüs taşımadıklarını PCR testi ile belgelemek zorunda. Ancak aşılamaları tamamlananlar veya daha önce Kovid-19'a yakalanıp da iyileşenler, aşı belgelerini göstererek testten muaf olabiliyor.

VAKA SAYILARINDA ARTIŞ

Yunan hükümeti, feribotlarla ilgili kısıtlamaların yeniden uygulanmaya başlamasına gerekçe olarak korona vakalarındaki artışı gösterdi. Son birkaç gün içinde günlük 700'den fazla yeni korona vakasının kaydedilen Yunanistan'da bu sayı geçen hafta günlük 200 ile 400 vaka arasındaydı.

GİRİT'TE TESPİT EDİLDİ

Hükümet, özellikle Girit Adası'nda tespit edilen bulaşıcı Delta varyantının yayılmasından endişe ediyor. Yunanistan'da vaka sayılarının düşmesi nedeniyle son haftalarda korona önlemleri gevşetilmeye başlanmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN