Güney Kore'de navlun fiyatı greve götürdü: Binlerce işçi talepleri için yürüdü

Güney Kore'de navlun fiyatı greve götürdü: Binlerce işçi talepleri için yürüdü

Binlerce protestocu Güney Kore'nin başkentinde yürüdü. Ulusal Meclis yakınlarındaki gösteride, hükümetin navlun fiyatı konusunda çıkan anlaşmazlık nedeniyle greve giden binlerce kamyoncuyu iş başı yapmaya zorlama girişimleri kınandı.

Çoğunluğu Kore Sendikalar Konfederasyonu üyesi olan yürüyüşçüler, Başkan Yoon Suk Yeol'un muhafazakâr hükümetini işçilere baskı yapmakla ve kamyoncuların artan yakıt maliyetleriyle daha da kötüleşen zorlu çalışma koşulları görmezden gelmekle suçladılar.

SENDİKA ÜCRET SİSTEMİ KALICI OLSUN DİYOR

Salı günü hükümet, grevlerinin ulusal ekonomiyi sarstığını söyleyerek yaklaşık iki bin 500 çimento kamyonu sürücüsünün iş başı yapması için emir verdi. Sendikaları greve devam etme sözü verdiği için kaç kamyoncunun emrin ardından işlerine döndüğü hemen belli olmadı.

Geçen haftadan bu yana grev yapan Kargo Kamyoncuları Dayanışma sendikasının binlerce üyesi, hükümeti 2022'nin sonuna kadar geçerli olacak bir asgari navlun ücreti sistemini kalıcı hale getirmeye çağırıyor.

5 BİNDEN FAZLA KAMYONCU GREVDE

Asgari ücretler şu anda nakliye konteynerlarına ve çimentoya uygulanırken, grevciler avantajların diğer kargolar için de geçerli olmasını istiyor. Buna göre; petrol ve kimyasal tankerleri, çelik ve otomobil taşıyıcıları ve paket dağıtım kamyonları da asgari navlun ücreti kapsamına girecek.

Arazi, Altyapı ve Ulaştırma Bakanlığı'na göre limanlardaki konteyner trafiği, bu hafta başında sadece yüzde 20'ye düştükten sonra bu sabah normal seviyelerinin yüzde 81'ine kadar ulaştı. Bugünkü greve beş binden fazla kamyoncunun aktif olarak katıldığı belirtildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN