Haftalardır karantinadaydı: Şangay'da ilk korona ölümleri gerçekleşti

Haftalardır karantinadaydı: Şangay'da ilk korona ölümleri gerçekleşti

Çin'in finans merkezi olması nedeniyle yönetimin karantina kararı almaktan çekindiği Şangay'da Kovid-19'a bağlı ilk ölümler gerçekleşti. Vaka artışı nedeniyle haftalardır karantinada bulunan kent zaman zaman protestolara sahne olurken yetkililer koronavirüsten 3 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Geçtiğimiz aya kadar diğer Çin şehirlerinden daha rahat bir yaklaşım benimseyen 'finans şehri' Şangay'da ilk kez katı kısıtlamalar getirilmişti.

Koronavirüs pandemisinin ilk olarak ortaya çıktığı Çin'in 'sıfır vaka' politikası resmen sınıfta kaldı. Omicron varyantı vakaları nedeniyle haftalardır tam kapanmanın uygulandığı Şangay’da ilk Kovid-19 ölümleri kayda geçti.

The Guardian’da yer alan habere göre, Çin’in Şangay şehrinde 89 ve 91 yaşlarında, altta yatan hastalığı olan ve aşı yaptırmadığı öğrenilen üç kişi hayatını kaybetti.

Çin’de 5 Nisan verilerine göre, Çin’de yapılan 65 yaş üstünde aşı yaptırmayan 92 milyon insan bulunuyor.

Çin’in 24 milyondan fazla nüfuslu Şangay kenti, Omicron varyantı nedeniyle salgının en başında olduğu gibi bir vaka patlaması yaşıyor. Öte yandan yüksek vakalar olsa da bugüne kadar Kovid-19 ölümü yaşanmamıştı.

Şangay’da haftalardır süren Kovid-19 kapanması, şehir sakinlerini zor durumda bıraktık. Evlerinden çıkamayanlar gıdaya erişimde de sorun yaşamaya başladı. Çok sayıda işletme üretim ve tedarik zincirlerinde büyük sorunlar yaşadığını açıkladı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN