Vaka sayısı rekor kırmıştı: Şangay yeniden karantinada

Vaka sayısı rekor kırmıştı: Şangay yeniden karantinada

Çin'in finans merkezi Şangay, günlük koronavirüs vaka sayısının rekor kırmasıyla dokuz günlük karantina kararı aldı. Kentin önemli rolü nedeniyle bir süredir bu kararı almaktan kaçınan kent yönetimi, "Önüne geçmek zorundayız" açıklamasında bulundu.

Salgının başladığı ülke olan Çin, finans merkezi Şangay kentinde artan koronavirüs (Kovid-19) vakaları sebebiyle dokuz günlük iki aşamalı karantina uygulaması başlattı.

Huangpu Nehri boyunca ikiye bölünen 26 milyonluk kentte toplu taşıma durduruldu, köprüler ve tüneller kapatıldı, çevreyollarına girişi kısıtlandı. Salgın boyunca Çin'de uygulanan en kapsamlı kapanma olduğu belirtildi.

Karantina süresince kitlesel test yapılacağını belirten halk sağlığı yetkilileri kapanmanın 1 Nisan'a kadar nehrin doğusunda, 1-5 Nisan tarihleri arasında da nehrin batısında uygulanacağını duyurdu.

Şehre giriş çıkışların da kontrol altına alındığı kentten ayrılmak isteyenlerin son 48 saatte yapılan nükleik asit testlerinin negatif çıktığını kanıtlamaları istenecek.

YÖNETİM, KARANTİNADAN KAÇINIYORDU

Şangay kent yönetimi, kentin ekonomi piyasalarındaki önemli rolü nedeniyle bir süredir karantinaya gitmekten kaçınıyordu. Ancak kentin Kovid-19 uzman ekibi son dönemde yapılan kitlesel testlerin enfeksiyonların büyük ölçüde arttığını tespit etmesi üzerine kenti kapatma kararı aldı.

Ekip üyelerinden Wu Fan kapanma kararına ilişkin "Kentimizde büyük çağlı salgınları sınırlı tutmak çok önemli çünkü bir kez hastalığa yakalananlar kontrol altına alınırsa hastalığın yayılımını önlemiş oluruz" diye konuştu.

Şangay'da yeni vaka sayısı pazar günü rekor kırarak 3 bin 450'ye yükseldi. Bu rakam ülke çağındaki toplam Kovid-19 vakalarının yüzde 70'ine denk geliyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN