Şangay açlıkla mücadele ediyor: Evlerden duyulan çığlıklar şoke etti

Şangay'ın, vaka sayısında zirvenin görülmesiyle tekrar karantinaya girmesi ülkede yaşanan açlık sorununu gözler önüne serdi. Gıdaya erişimde zengin-fakir ayrımının söz konusu olduğu ülkede, insanların apartmanlarından çığlıklar attığı duyuldu.

Çin'in, dünyanın en önemli finans merkezlerinden olan şehri Şangay, kentteki vaka sayısı rekor kırınca tekrar karantinaya girdi. Bölgede, koronavirüsle (Kovid-19) mücadele kapsamında uygulanan sıkı tedbirler ise beraberinde birçok sorunu beraberinde getirdi.

'HAPİSHANEDE YİYECEĞİNİZ VAR MI?'

Küresel sağlık güvenliği uzmanı Dr. Eric Feigl-Ding'in aktardığına göre Şangay sakinleri, 7 günlük kapanmanın ardından artık apartmanlardan çığlık atıyor. Feigl-Ding, bölgede açlığın hızla arttığını belirterek çok daha büyük bir trajedi yaşanacağından endişe edildiğini söylüyor ve bir polis ile Şangaylı arasında geçen şu telefon konuşmasını aktarıyor:

"Şanghay sakini: Şimdi ablukayı aşıyorum. Böylece beni tutuklarsınız, hapishanede yiyeceğiniz var mı?

Polis: Seni tutuklayıp geri göndereceğiz. Dışarıda nereden yiyecek alacağımızı bile bilmiyoruz."

'AÇLIK DEVAM EDERSE İSYAN ÇIKABİLİR'

Bu telefon görüşmesinde dikkat çekici olan bir diğer şey ise polis memurunun sona doğru yaptığı bir konuşma. Polis, açlık devam ederse şiddetli bir isyan olabileceğinin düşünülmesi gerektiğini söylüyor.

Bölgenin üzerinde uçan bir hükümet drone'unda ise şu anonsun yapıldığı duyuluyor:

"Lütfen Kovid kurallarına uyun. Ruhunuzun özgürlük arzusuna engel olun. Şarkı söylemek için pencereyi açmayın."

Şanghay'da birçok insan artık günde bir öğün yiyor. Açlık ve gıda dağıtımı sorunlarına ilişkin yaygın raporlar var. Açlıktan Şanghay'daki 26 milyon insanın sadece yüzde 10'unun etkilendiği varsayılırsa, 2,6 milyon insanın açlıkla mücadele ettiği anlaşılıyor.

GIDA ERİŞİMİNDE ZENGİN-FAKİR AYRIMI

Gıda erişiminde büyük bir zengin-fakir ayrımı söz konusu, zengin mahallelerde bolca yiyecek var. Ayrıca eskiden yemek teslimatı 30 yuana mal olurken artık teslimat ücreti 200-300 yuan.

"Şangay'da kesinlikle yiyecek sıkıntısı var" diyen Feigl-Ding, oradaki ailesinin ise kendisiyle aynı fikirde olmadığını çünkü bazı insanların diğerlerinden daha zengin yerlerde oturduğunu aktarıyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (7)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
7 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN