Kovid kabusu bitmiyor: Şangay'da milyonlar kilit altında

Kovid kabusu bitmiyor: Şangay'da milyonlar kilit altında

Kovid-19 salgınıyla mücadelede zorluk çeken Şangay'da, hafta sonu milyonlarca kişi eve kapatıldı. Halka kitlesel Kovid-19 testi yapılabilmesi için bu kararın verildiği belirtildi.

Çin'in finans merkezi Şangay'da hafta sonu kitlesel Kovid-19 testi için milyonlarca kişi eve kapatıldı. Yaklaşık 25 milyonluk kentin 16 ilçesinin 14'ünde test yüzünden vatandaşların hafta sonu dışarı çıkmasına kademeli olarak izin verilecek.

Kentte iki ay süren kısıtlamalar 1 Haziran’da kaldırılmıştı.

Bununla birlikte Şangay kentinde yaşayanlar, yine önlemler çerçevesinde alışveriş merkezleri, bürolar ve toplu taşıma hizmetlerini kullanabilmek için son 72 saat içinde yapılmış test sonuçlarını göstermek zorundalar.

UZUN SÜRE KUYRUKTA BEKLİYORLAR

Euronews'te yer alan habere göre; test sonuçlarını göstermek için kentte yaşayanların uzun süre kuyruklarda beklemesi tepkilere yol açıyor.

Çin’de anakarada 9 Haziran günü 151 vaka görüldüğü açıklanmıştı.

Başkent Pekin’deki iki büyük mahallede tespit edilen Kovid-19 vakası yüzünden perşembe günü eğlence merkezlerine ve internet kafelere giriş yasaklandı.

DÜNYA BANKASI'NDAN UYARI

Dünya Bankası, Kovid-19'un Omicron varyantının neden olduğu salgın dalgalarının ve buna karşı alınan karantina önlemlerinin, Çin'in ekonomik toparlanmasını bozduğu uyarısında bulunmuştu.

Banka, Çin ekonomisine ilişkin değerlendirmelerin yer aldığı raporunda, Omicron varyantının neden olduğu birden fazla salgın dalgasının ve buna karşı alınan karantina önlemlerinin, Çin'in büyüme normalleşmesini kesintiye uğrattığı uyarasını yaptı.

Raporda, ülke ekonomisinin salgınının neden olduğu ekonomik hasarı yansıtarak, bu yıl yüzde 4,3 ve gelecek yıl yüzde 5,2 büyümesinin beklendiği kaydedilmişti.

Şangay’da toplu Kovid-19 testi için hafta sonu sokağa çıkma yasağı ilan edildi

İlgili Haberler
YORUMLAR (1)
1 Yorum
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN