Haiti'de 'Barbekü' ayaklanması: Çeteler binlerce tutukluyu serbest bıraktı!

Haiti'de 'Barbekü' ayaklanması: Çeteler binlerce tutukluyu serbest bıraktı!

'Barbekü' lakabıyla bilinen suç örgütü Haiti'yi cehenneme çevirdi. Örgüt lideri Jimmy Cherizier, Başbakan Ariel Henry'e, "seni devireceğiz" mesajını verdi. Çetelerin binlerce tutukluyu serbest bıraktığı belirtilirken örgüt lideri, "Savaş, ne kadar sürmesi gerekiyorsa o kadar sürecek" çıkışını yaptı. Ülkede olağanüstü hal ve sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Haiti'nin başkentinde şiddet olayları 'Barbekü' suç örgütünün lideri Jimmy Cherizier'in açıklamasının ardından tırmanışa geçti. Ailelerden çocukları okula göndermemelerini isteyen örgüt lideri, "Savaş, ne kadar sürmesi gerekiyorsa o kadar sürecek. Ariel Henry'le savaşmayı sürdüreceğiz. İstenmeyen zararlardan kaçınmak için çocuklarınızı evde tutun" dedi. Geçtiğimiz günlerde kentin ana limanını ele geçiren silahlı gruplar, Ulusal Hapishane'ye ulaşmayı başarıp yüzlerce mahkumu serbest bıraktı. Ülkede olağanüstü hal ilan edildi.

yeni-proje-6.jpg

ŞİDDET OLAYLARI GÖRÜLMEMİŞ BOYUTTA

Haiti'deki polis sendikalarından birinden yapılan açıklamada, başkentteki tüm memurların cezaevinin kontrolünü sağlamak adına polise yardım etmek için tüm arabalara ve silahlara el koyabileceği ifade edildi. Açıklamada, cezaevinde kontrol sağlanamaması durumunda silahlı grupların ilave 3 bin kişilik bir kuvvete daha sahip olacağına dikkat çekildi.

CNN International'a açıklamalarda bulunan bir güvenlik kaynağı, silahlı grupların karakolları ve havalimanını da hedef aldığını, şiddet olaylarının görülmemiş boyuta ulaştığını söyledi.

yeni-proje-7.jpg

ESKİ POLİS MEMURU ŞİMDİ SUÇ ÖRGÜTÜ LİDERİ

Eski bir polis memuru olan Cherizier, şu anda çetelerin oluşturduğu bir ittifakın liderliğini yapıyor. Başbakan Ariel Henry'i hedef alan Cherizier, güvenlik güçlerine yönelik açıklamasında, "Haiti polisi ve ordusundan sorumluluk alıp Ariel Henry'i tutuklamasını istiyoruz. Halk bizim düşmanımız değil. Silahlı gruplar size düşman değil. Ülkenin kurtuluşu için Ariel Henry'i tutuklayın" dedi.

yeni-proje-8.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN