Hastalanan Papa Franciscus programlarını iptal etti

Hastalanan Papa Franciscus programlarını iptal etti

Vatikan Devlet Başkanı Papa Franciscus'un grip olduğu bildirildi. Vatikan'dan yapılan yazılı açıklamada tedbir olarak Papa'nın bugün yapılması planlanan görüşmelerinin iptal edildiği söylendi.

Katoliklerin ruhani lideri ve Vatikan Devlet Başkanı Papa Franciscus hastalandı. Vatikan'dan yapılan yazılı açıklamada, "Hafif şekilde grip geçiren Papa, tedbir olarak bugün yapılması planlanan görüşmelerini iptal etti." ifadesine yer verildi.

87 yaşındaki Papa Franciscus, 2023'te çeşitli sağlık sorunları nedeniyle birkaç kez hastaneye gitmek zorunda kalmıştı.

papa.jpg

Nefes darlığı şikayetiyle ilk olarak 29 Mart 2023'te Gemelli Hastanesine yatırılan Papa, burada solunum yolu enfeksiyonu tedavisi gördükten sonra 1 Nisan'da taburcu edilmişti.

Papa, daha sonra 7 Haziran 2023'te yine Gemelli Hastanesinde, bu kez 2021'deki kalın bağırsak ameliyatının ardından karnında kesiğe bağlı gelişen fıtık nedeniyle laparatomi ve karın duvarına protez yerleştirilmesi operasyonu geçirerek 16 Haziran'da taburcu edilmişti.

Papa, 25 Kasım 2023'te yakalandığı grip nedeniyle, Aralık 2023'te Dubai'de yapılan Birleşmiş Milletler (BM) İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi 28. Taraflar Konferansı'na (COP28) da daha önce katılacağını açıklamasına rağmen gidememişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN