İki taraf da durdurduklarını açıklamıştı: ABD ve YPG devriyelere yeniden başladı

İki taraf da durdurduklarını açıklamıştı: ABD ve YPG devriyelere yeniden başladı

Suriye'nin ve Irak'ın kuzeyinde terör örgütü PKK/YPG'ye yönelik başlatılan hava harekatının ardından Amerikan askerleri YPG'lilerle birlikte Suriye'nin kuzeydoğusunda ara verdikleri ortak devriyelere yeniden başladı. IŞİD'lilerin tutulduğu hapishaneler ve bağlantılı ailelerin tutulduğu kampların etrafıyla sınırlı bir devriye yapıldığı öğrenildi.

13 Kasım'da Taksim'de düzenlenen bombalı terör saldırısının ardından Suriye'nin ve Irak'ın kuzeyinde PKK/YPG'li teröristlere yönelik bir hava harekatı düzenlenmişti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan her an kara harekatı da yapılabileceğini de belirtmişti.

AP'nin haberine göre Hasake vilayetindeki ABD üssünden 4 Amerikan ve 1 Suriye Demokratik Güçleri'ne ait zırhlı aracın birlikte çıktığı görüldü. Devriye'nin Irak sınırı yakınlarındaki bir diğer Amerikan üssüne doğru hareket ettiği bildirildi. Terör örgütü YPG'nin komutanı Mazlum Kobani olarak da bilinen Mazlum Abdi, ABD öncülüğündeki koalisyonun IŞİD'le mücadele kapsamında yürüttüğü ortak devriyelere Türkiye'nin hava saldırıları nedeniyle ara verildiğini açıklamıştı.

İŞİD'E YÖNELİK SINIRLI BİR DEVRİYE GERÇEKLEŞTİ

Bugün yeniden başlayan devriyelerle ilgili Amerikalı yetkililer bilgi verdi. Devriyelerin IŞİD militanlarının tespiti için yapılmadığını IŞİD'li esirlerin tutulduğu hapishaneler ve bağlantılı ailelerin tutulduğu kampların etrafıyla sınırlı olduğu duyuruldu.

Öte yandan Türkiye'nin havas saldırılarında Amerikan askerlerinin zarar görmediği açıklandı. Suriye'de 900 kadar Amerikan askeri görev yapıyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN