Terör örgütü YPG, ABD ile ortaklığını bitirdi

Terör örgütü YPG, ABD ile ortaklığını bitirdi

Suriye’de IŞİD’le mücadele adı altında ABD ile ortaklık yapan ve ana unsurunu terör örgütleri PKK/PYD/YPG’nin oluşturduğu Suriye Demokratik Güçleri’nden açıklama geldi. Reuters’a yapılan açılamada, Türkiye’nin Suriye’nin kuzeyine düzenlediği askeri operasyonların ardından ABD önderliğindeki koalisyon ile ortak terörle mücadele operasyonlarını durdurma kararı aldığı belirtildi.

Suriye’de IŞİD’le mücadele adı altında ABD ile ortaklık yapan ve büyük bölümünü terör örgütleri PKK/PYD/YPG’nin oluşturduğu Suriye Demokratik Güçleri, ABD ile yaptıkları işbirliğine yönelik açıklama geldi.

İngiliz haber ajansı Reuters’a yapılan açıklamalarda, Türkiye’nin Suriye’nin kuzeyine düzenlediği askeri operasyonların ardından ABD önderliğindeki koalisyon ile ortak terörle mücadele operasyonlarını durdurma kararı aldığı belirtildi.

Suriye Demokratik Güçleri’nin sözde sözcüsü Aram Henna, “SDF, koalisyonla bütün koordinasyon ve ortak terörle mücadele operasyonlarını durdurdu” dedi. Pentagon Sözcüsü Tuğgeneral Patrick Ryder, daha önce yaptığı açıklamada IŞİD’le mücadelede iş birliğinin bitmediğini duyurmuştu.

MAZLUM ABDİ ABD’DEN YARDIM DİLENMİŞTİ

Sadece birkaç gün önce Suriye Demokratik Güçleri’nin elebaşı Mazlum Abdi, Reuters haber ajansına konuşmuş ve Washington’ın Ankara’ya daha sert mesaj göndermesini istemişti.

Abdi “Biz halen gerginiz. Türkiye’yi durdurmak için daha güçlü ve daha sağlam açıklamalar yapılması gerek” diyerek ABD Başkanı Biden’dan adeta yardım istemişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
6 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN