İklim aktivistlerinden ilginç eylem: Kendilerini Van Gogh tablosuna yapıştırdılar

İklim aktivistlerinden ilginç eylem: Kendilerini Van Gogh tablosuna yapıştırdılar

Petrolü Durdurun (Just Stop Oil) isimli iklim aktivistleri Londra'da ilginç bir eylem yaptı. Kendilerini Vincent Van Gogh’un 'Peach Trees in Blossom’ tablosuna yapıştıran eylemciler 10 yıla kadar hapis cezası ile karşı karşıya.

Just Stop Oil (Petrolü Durdurun) isimli çevreci örgütten iki aktivist, İngiltere'nin Londra şehrinde bulunan Courtald Galeri’de 19’uncu yüzyıla ait Van Gogh tablosu Peach Trees in Blossom’ın üzerine ellerini yapıştırıcıyla yapıştırarak hükûmete petrol ve doğalgaz çıkarılmasını durdurma çağrısında bulundu.

Daily Mail’da yer alan habere göre, protestoculardan biri, daha önce Everton ve Newcastle arasındaki maçta kaleye bağlayarak eylem yapan 21 yaşındaki Louis McKechnie’ydi. Diğer eylemci ise 24 yaşındaki psikoloji öğrencisi Emily Brocklebank’ti.

Vincent Van Gogh tablosu önündeki eylemden bir gün önce bir grup protestocu kendilerini Horatio McCulloch’un tablosu üzerine yapıştırmıştı. Olayda, beş protestocu gözaltına alınmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN