İngiliz uçak gemisi pervane arızası nedeniyle NATO tatbikatına katılamayacak

İngiliz uçak gemisi pervane arızası nedeniyle NATO tatbikatına katılamayacak

İngiliz uçak gemisi, pervane arızası nedeniyle Soğuk Savaş'tan bu yana yapılan en büyük NATO tatbikatından çıkarıldı. Bu arızayla beraber İngiliz Kraliyet Donanması, üç haftadan kısa bir sürede ikinci aksaklığı yaşamış oldu.

İngiliz Kraliyet Donanması, Soğuk Savaş'tan bu yana en büyük NATO tatbikatına öncülük edecek olan bir İngiliz uçak gemisinin, son kontroller sırasında pervanesinde bir sorun tespit edilmesi nedeniyle tatbikat için yola çıkamayacağını açıkladı.

Norveç'in Kuzey Kutbu açıklarındaki tatbikata katılmayacak olan HMS Queen Elizabeth'in yerini HMS Prince of Wales alacak.

Daha önce, Ağustos 2022'de, Prince of Wales uçak gemisinin başına da aynı şey gelmişti. Kuzey Amerika açıklarında ABD ve Kanada ile eğitim tatbikatı yapmaya giderken pervane arızası yaşayan Prince of Wales, Wight Adası'ndan limana geri çekilmek zorunda kalmış ve tatbikatlarda yerini HMS Queen Elizabeth almıştı.

HMS Queen Elizabeth'in görevden alınmasıyla İngiliz donanması, İran destekli Husi isyancıların Asya'yı Avrupa ve ABD'ye bağlayan sularda kargo gemilerini hedef almasıyla çatışmaların tırmandığı Kızıldeniz'e uçak gönderemeyebilir.

ÜÇ HAFTADA İKİNCİ AKSAKLIK

Pervane sorunu, Bahreyn'deki bir limanda iki savaş gemisinin çarpışması sonucu gemilerde hasara yol açan, ancak yaralanmaya neden olmayan kazanın ardından Kraliyet Donanması için üç haftadan kısa bir süre içinde yaşanan ikinci aksaklık oldu.

İngiltere ve ABD, İran destekli grupları etkisiz hale getirmeyi amaçlayan ikinci bir saldırı kapsamında dün Yemen'deki 36 Husi hedefini vurmuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN