İngiltere güncelledi, Türkiye yine kırmızı listede kaldı

İngiltere güncelledi, Türkiye yine kırmızı listede kaldı

İngiltere, koronavirüs salgını nedeniyle bazı ülkelere tedbirler uyguladığı seyahat listesini güncelledi. Türkiye yine kırmızı listede kaldı.

Trafik ışığı düzenlemesine göre kırmızı, sarı ve yeşil olarak gruplandırılan listede her üç haftada bir yapılan rutin güncelleme çarşamba akşamı Ulaştırma Bakanı Grant Shapps tarafından sosyal medya hesabından duyuruldu.

Buna göre sarı listede bulunan Bulgaristan, Hırvatistan, Hong Kong ve Tayvan yeşil listeye alınırken, yeşil listede bulunan İspanya'nın gözde turizm beldesi Balear Adaları sarı listeye alındı.

Yeşil listede bulunan İsrail ile Portekiz'in Madeira adaları için ise sarıya geçme riski altında bulunduğu notu düşürülerek izleme listesine konuldu.

Sarı listede bulunan dört ülke kırmızı listeye alındı. Bu ülkeler Küba, Endonezya, Myanmar ve Sierra Leone olarak sıralandı.

12 Mayıs tarihinde bu yana kırmızı listede yer alan Türkiye için liste değişikliğinin yapılmaması sosyal medyada tepkiyle karşılandı.

TÜRKİYE YİNE KIRMIZI LİSTEDE KALDI

Açıklamayı yapan Ulaştırma Bakanı Grant Shapps'ın paylaşımının altına tepkilerini dile getirenlerden bazıları "Pek ya Türkiye?" sorusunu yöneltti. Paylaşımlardan birinde "Türkiye gereğinden fazla listede kaldı. Kırmızı listeyi değerlendirmeden geçiriyor musunuz?" diye sordu.

İngiltere hükümetinin kararını eleştiren paylaşımların bazılarında Türkiye'deki yeni vaka sayısının düştüğüne ve aşılama kampanyasının devam ettiğine dikkat çekildi. Bir paylaşımda "Hükümetin bugünkü kararından dolayı çok kızgın ve üzgünüm. Türkiye, vaka sayısı sarı listedeki Fransa ve İspanya'dan düşük olmasına rağmen kırmızı listede kaldı. Ailemi 18 aydır görmedim. Mesele yalnız tatil değil" eleştirisi getirildi.

Tepkisini otaya koyanlardan bir kısmı karara ilişkin veri ve kanır sunulmasını isterken bir kısmı da kararın siyasi olduğu görüşünü dile getirdi.

Dün İspanya'da 26 binin, Fransa'da ise 8 bin 800'ün üzerinde yeni vaka sayısı açıklandı. İspanya'da nüfusun yaklaşık olarak yüzde 45'i, Fransa'da ise yaklaşık yüzde 36'sı iki doz Covid-19 aşısı yapıldı.

Türkiye'nin kırmızı listeden çıkarılması için imza kampanyası açılmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN