İngiltere'de korkutan artış sürüyor: Aylar sonra en yüksek sayı

İngiltere'de korkutan artış sürüyor: Aylar sonra en yüksek sayı

Delta varyantının hızlıca yayıldığı İngiltere'de korkutan artış sürüyor. 15 Ocak'tan sonra ilk kez en yüksek vaka sayısına ulaşıldı. Son 24 saatte 51 bin 870 kişide koronavirüs tespit edildi. Böylece toplam vaka sayısı 5 milyon 332 bin 371'e çıktı. Bu arada İngiltere'de korona kısıtlamalarının tamamı 19 Temmuz itibarıyla kaldırılacak.

İngiltere'de 15 Ocak'tan bu yana en yüksek günlük vaka sayısı görüldü.

Sağlık Bakanlığı'nın açıkladığı verilere göre, koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı son 24 saatte 49 artarak 128 bin 642'ye yükseldi.

Son 24 saatte 51 bin 870 yeni vaka tespit edildi. Bu sayı, 55 bin 761 vakanın saptandığı 15 Ocak'tan bu yana görülen en yüksek günlük rakam oldu. Toplam vaka sayısı da 5 milyon 332 bin 371'e çıktı.

NE OLMUŞTU?

Delta varyantının İngiltere'de hakim tür haline gelmesi, yaz başından itibaren vaka sayılarında belirgin artışa yol açmıştı.

Başbakan Boris Johnson, Kovid-19 vakalarının oldukça hızlı yükseldiğine dikkati çekerek, "Bu salgın bitmekten çok uzak ve 19 Temmuz'a kadar günde 50 bin vaka görebiliriz" uyarısında bulunmuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN