İngiltere, Rusya'nın iddialarını yalanlamıştı, görüntüler ortaya çıktı

Rusya Savunma Bakanlığı'nın Kırım açıklarında İngiliz Kraliyet Donanmasına ait HMS Defender gemisine Rusya karasularını ihlal ettiği gerekçesiyle uyarı ateşi açıldığını duyurması ve İngiltere'nin yalanlaması sonrası HMS Defender'da olan tek yayıncı BBC görüntüleri yayınladı.

Rusya, Rus sularına girdiği gerekçesiyle Kırım açıklarındaki İngiliz Kraliyet Donanması destroyeri HMS Defender'a uyarı ateşi açtığını duyurmuştu.

Rusya, 2014 yılında Ukrayna'ya bağlı özerk bir yönetim olan Kırım'ı ilhak etti ve yarımadanın ve sularının Rus toprakları olduğunu iddia ediyor. Ancak İngiltere, HMS Defender'ın uluslararası kabul görmüş bir rotada Ukrayna sularından geçtiğini söylüyor.

HMS Defender'da bulunan tek yayın olan BBC ise tüm bu iddialara cevap olabilecek görüntüler yayınladı.

NE OLMUŞTU?

Rus haber ajansı Interfax'ın haberine göre, Rusya Savunma Bakanlığı bir açıklama yaparak Rus ordusunun Karadeniz'de Fiolent Burnu açıklarında İngiliz destroyeri HMS Defender'ın yoluna uyarı ateşi açtığını belirtti.

Bakanlık, "Destroyer, Rusya devlet sınırının ihlal edilmesi durumunda silahların ateşleneceği konusunda önceden uyarıldı. Uyarıyı dikkate almadı" dedi.

Açıklamada İngiliz Donanması destroyeri HMS Defender'ın bugün saat 11:52'de Rusya Federasyonu sınırını geçtiği ve üç kilometre ilerleyerek Cape Fiolent bölgesinde karasularına girdiği ifade edildi.

Saat 12:06 ve 12:08'de bir sınır devriye gemisinin uyarı ateşi açtığı daha sonra ise saat 12:19'da bir Su-24M uçağının uyarı olarak dört OFAB-250 yüksek patlayıcı parçalanma bombası attığı belirtildi.

İNGİLTERE YALANLADI

İngiltere Savunma Bakanlığı ise bir açıklama yaparak ateş açılmadığını söyledi. Bakanlık, "Gemimize uyarı ateşi açılmadı. Gemimiz uluslararası uygun sulardan geçiyordu" dedi.

RUSYA'NIN KIRIM'I İLHAKINA BİRÇOK ÜLKE TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

Rusya, Mart 2014'te Kırım'ı ve Sivastopol şehrini yasa dışı ilhak etmişti. Kırım'ın Rusya tarafından ilhak edilmesi ve Ukrayna'nın doğusunda çıkan olaylar sonrası AB, ABD ve bazı ülkeler, bunu kabul etmeyerek Rusya'ya yaptırım uygulamaya başlamıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN