İran: ABD saldırıları durdurunca, İran'ın karşı operasyonları da durdu

İran: ABD saldırıları durdurunca, İran'ın karşı operasyonları da durdu

İran Ordusu Sözcüsü Muhammed Ekreminiya, ABD'nin son iki gecedir İran'a yönelik saldırı düzenlemediğini belirterek, İran'ın misillemeye dayalı askeri stratejisi kapsamında karşı operasyonların da durdurulduğunu açıkladı. ABD'nin henüz net bir strateji izlemediğini öne süren Ekreminiya, buna karşın geniş çaplı hava saldırısı ve kara harekatı dahil tüm senaryolara karşı İran Silahlı Kuvvetleri'nin hazırlıklı olduğunu söyledi.

İran Ordusu Sözcüsü Muhammed Ekreminiya, ülke basınına yaptığı açıklamada ABD ile İran arasında devam eden gerilime ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Ekreminiya, ABD'nin son iki gecedir İran'a yönelik saldırı gerçekleştirmediğini belirterek, İran'ın da askeri stratejisi doğrultusunda karşı operasyonlarını durdurduğunu ifade etti.

"STRATEJİMİZ MİSİLLEMEYE DAYALI"

İran'ın askeri yaklaşımının misilleme esasına dayandığını söyleyen Ekreminiya, şu ifadeleri kullandı:

“ABD, son iki gecedir saldırılarını durdurdu. Bizim stratejimiz de misillemeye dayalı olduğu için İran'ın karşı operasyonları da durduruldu. ABD tarafının henüz net bir strateji izlediğini söylemek mümkün değil. Ancak mevcut tablo, Washington'ın stratejik karar alma sürecinde çıkmaz yaşadığını ve yıprandığını gösteriyor.”

"TÜM SENARYOLARA HAZIRIZ"

Muhammed Ekreminiya, mevcut durumun yanı sıra olası gelişmelere ilişkin de değerlendirmelerde bulundu.

Geniş çaplı hava saldırıları ya da kara harekatının ihtimaller arasında bulunduğunu belirten Ekreminiya, İran Silahlı Kuvvetleri'nin bu olasılıkların tamamına karşı hazırlıklı olduğunu söyledi.

İranlı sözcü, ordunun olası askeri senaryolar doğrultusunda gerekli hazırlıkları sürdürdüğünü ifade etti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN