İran Yargı Erki Başkanı Ejei, muhaliflere diyalog çağrısı yaptı

İran Yargı Erki Başkanı Ejei, muhaliflere diyalog çağrısı yaptı

Protestoların artarak devam ettiği İran'da, hükümetten dikkat çekici bir açıklama geldi. Daha önceki açıklamalarında protestocuları açık bir şekilde hedef gösteren İran Yargı Erki Başkanı Gulam Hüseyin Muhsini Ejei bu kez geri adım attı. Ejei, ülkedeki muhalif siyasi gruplara seslenerek, sorunları ve zaafları konuşarak çözmeye hazır olduklarını belirtti.

İran devlet televizyonuna göre, Yargı Erki Başkanı Ejei, Mahsa Emini’nin ölümü sonrası başlayan gösterilere yönelik açıklamada bulundu. Ejei, açıklamasında ülkede devam eden protestolara dikkat çekerek gösteri ve ayaklanmanın aynı şey olmadığını ifade etti. Yargı Erki Başkanı, barışçıl gösteri ve itirazın hukukla belirlenmiş bir çerçevesinin olduğunu söyledi.

ÖNCE TEHDİT ETTİ, SONRA GERİ ADIM ATARAK DİYALOG ÇAĞRISI YAPTI

Ejei, daha önce yaptığı açıklamada protestolara katılanları uyararak, bedel ödeteceklerini söylemişti, Ejei," Protestolara destek verenler yargılanacak. Sadece sokaklara çıkanlar değil, onları destekleyenler de suçludur. Ülkedeki bazı ünlü isimler devam eden protestoları destekliyor. Bu kişilere ülkeye verilen maddi ve manevi zararı ödeyeceğiz" açıklaması yapmıştı.

Ülke içerisindeki muhalif siyasi gruplara ve göstericilere diyalog çağrısında bulunan Ejei, açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Ülke içerisindeki tüm farklı siyasi gruplara sesleniyorum. Sorularınızı, eleştirilerinizi ve itirazlarınızı, yapacağınız öneriler ile karşılıklı konuşarak çözmeye hazırım. Çözülemeyecek sorun yoktur. Bizim bir hata ya da zaafımız olmuşsa sunduğunuz görüş ve önerileri bu sorunların çözümünde kullanırız. Bu zaafların ortadan kaldırılmasında bir engelimiz yok.”

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN