İran’da Beluçistan aşiret liderlerinden biri öldürüldü: Aşiret anlaşmazlığı mı Devrim Muhafızları mı?

İran’da Beluçistan aşiret liderlerinden biri öldürüldü: Aşiret anlaşmazlığı mı Devrim Muhafızları mı?

İran'da çoğunlukla Sünnilerin yaşadığı Sistan-Beluçistan eyaletinde Beluçistan aşiret liderlerinden Emanullah Bacizehi’nin silahlı saldırıda hayatını kaybettiği açıklandı. Zahidan Polis Müdürü Yardımcısı "ilk bilgilerin bir aşiret anlaşmazlığını işaret ettiğini" söylerken Beluç Aktivistler Örgütü ise "Bacizehi'nin Devrim Muhafızları tarafından öldürüldüğüne dair spekülasyonlar" dolaştığını belirtti.

Merkezi İngiltere’de bulunan Beluç Aktivistler Örgütü, resmi Telegram sayfasından yaptığı paylaşımda, Zahidan’ın ileri gelenlerinden ve aşiret reislerinden biri olan Emanullah Bacizehi’nin akşam saatlerinde Zahidan şehrindeki Baset Caddesi’nde kimliği belirsiz kişilerin saldırısında yaşamını yitirdiğini açıkladı.

İranlı Öğrenciler Haber Ajansına (İSNA) göre, Zahidan Devrim Savcısı Mehdi Şemsabadi adli soruşturma başlatıldığını, polislerin saldırganların kimliğinin tespiti çalışmalarını sürdürdüğünü bildirdi.

OĞLU KANLI CUMA'DA ÖLDÜRÜLDÜ

Zahidan Polis Müdürü Yardımcısı Albay Hüdarahm Foruği faillerin tespiti için çalışmaların sürdüğünü, "ilk bilgilerin bir aşiret anlaşmazlığını işaret ettiğini" aktarırken Beluç Aktivistler Örgütü ise "Bacizehi'nin Devrim Muhafızları tarafından öldürüldüğüne dair spekülasyonlar" dolaştığını ileri sürdü.

Diğer yandan, Beluç Aktivistler Örgütü, Emanullah Bacizehi’nin oğlu Hamid Bacizehi’nin 30 Eylül'de Zahidan’da yaşanan "Kanlı Cuma" olarak adlandırılan olaylar sırasında askeri güçlerle çıkan çatışmada öldürüldüğü bilgisini aktardı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN