İran'da 'Mahsa Amini' eylemlerinde bir yarbay hayatını kaybetti

İran'da 'Mahsa Amini' eylemlerinde bir yarbay hayatını kaybetti

İran'da 3'üncü ayını geride bırakan ve her geçen gün daha da şiddetlenen Mahsa Amini protestolarında ölümler yaşanmaya devam ediyor. Son olarak ülkenin batısındaki Kürdistan eyaletine bağlı Bane kentindeki gösteriler sırasında başından yaralanan bir yarbay hayatını kaybetti.

İran'ın batısındaki Bane kentindeki gösteriler sırasında başından yaralanan bir yarbayın öldüğü bildirildi.

İran'ın yarı resmi Tesnim Haber Ajansı'na göre, Kürdistan eyaletine bağlı Bane kentindeki gösteriler sırasında başından ağır yaralanan Yarbay Turec Erdalan, tedavisi için kaldırıldığı Tahran'daki Veli Asr Hastanesi'nde yaşamını yitirdi.

İranlı yarbayın ülkenin batısındaki Kürdistan eyaletinin Polis Teşkilatı'nda görev yaptığı aktarıldı.

NORVEÇ MERKEZLİ İRAN İNSAN HAKLARI KURUMU: GÖSTERİLERDE 416 KİŞİ KATLEDİLDİ

Tahran'da 13 Eylül'de "ahlak polisi" olarak bilinen İrşad devriyeleri tarafından gözaltına alındıktan sonra fenalaşarak hastaneye kaldırılan 22 yaşındaki Mahsa Emini'nin 16 Eylül'de yaşamını yitirmesi, ülke yönetimine karşı protestolara yol açmıştı.

Norveç merkezli İran İnsan Hakları Kurumu (IHR), dün yayımladığı raporda, Emini'nin ölümü sonrasında başlayan sokak gösterilerinde emniyet güçlerinin müdahalesi sonucu 416 protestocunun öldüğünü aktarmıştı.

İranlı yetkililer ise öldürülen kişilerin güvenlik güçleri tarafından değil, "provokatörler" tarafından öldürüldüğünü ve "gösterilerle ilgisi olmayan olaylar sonucu hayatını kaybedenlerin de uluslararası medyada gösterilerde ölmüş gibi yansıtıldığını" ifade ediyor.

İran medyasına yansıyan haberlere göre, gösteriler sırasında en az 59 güvenlik görevlisi yaşamını yitirdi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN