İran'daki protestolara destek vermişti: Ünlü rapçi idam cezasıyla karşı karşıya

İran'daki protestolara destek vermişti: Ünlü rapçi idam cezasıyla karşı karşıya

İran'da Mahsa Amini protestolarıyla molla rejimine yönelik tepkiler tüm şiddetiyle sürerken tutuklamalar ve ölüm cezaları da ardı sıra gelmeye devam ediyor. Son olarak eylemleri destekleyen rapçi Toomaj Salih geçen ay gözaltına alınmıştı. Salih'in ailesi, rapçinin kapalı kapılar ardında yargılanmasından sonra hayatının tehlikede olduğunu söyledi.

İran'da ahlak polisi tarafından örtünme kurallarını yerine getirmediği gerekçesiyle öldürülen 22 yaşındaki Mahsa Amini'yle başlayan molla rejimine yönelik protestolar tüm şiddetiyle devam ediyor. Son olarak Dünya Kupası'nda rejime karşı isyan futbol sahasında kendisini göstermişti. Spor ve sanat camiasını etkisi altına alan rejime karşı protestolarda yer alan rapçi Toomaj Salih de geçen ay gözaltına alınmıştı.

T24'ün France 24'ten derlediği habere göre, İran’lı rapçi, 22 yaşındaki Mahsa Amini’nin eylül ayında “başörtüsü kurallarına uymadığı için” gözaltına alındıktan sonra hayatını kaybetmesiyle başlayan eylemlere destek vermişti. Rapçi Toomaj Salehi, geçen ay gözaltına alınmıştı.

New York merkezli İran İnsan Hakları Merkezi, Salehi’nin avukat hakkı verilmeden yargılandığını açıkladı.

ZORLA İTİRAF VİDEOSU ÇEKTİRİLDİ

Salehi’nin ailesi, Salehi’nin avukat tutamadığı yargılama sonucunda ölüm cezası alabileceğini söyledi.

İran devlet medyası, Salehi olduğu belirtilen bir adamın videosunu yayınlayarak eylemlere destek olduğu için pişmanlığı dile getirdiği anları paylaşmıştı. Aktivistler, devlet televizyonunun baskı altında zorla itiraf videoları çektirdiğini söylemişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN