İranlı taraftarlar Galler maçında da protestoya devam etti

İranlı taraftarlar Galler maçında da protestoya devam etti

Dünya Kupası mücadelesinde Galler ile karşılaşan İran'ın taraftarları, Mahsa Amini'nin ölümüyle ülkelerine her yanına yayılan protestolarını sürdürdü. Taraftarlar "kadınların yaşamına özgürlük" yazan pankartlarla statta yerlerini aldı.

2002 FIFA Dünya Kupası B Grubu mücadelesinde Galler ile İran karşı karşıya gelirken, karşılaşmaya ev sahipliği yapan Ahmed bin Ali Stadı'nın dışında yerel müzikleriyle dans eden İranlı futbolseverler, "kadınların yaşamına özgürlük" yazan pankart ve tişörtlerin yanı sıra Mahsa Amini'nin 22 yaşında hayatını kaybetmesine atıfla üzerinde Amini'nin adı yazan 22 numaralı formayla tribündeki yerini aldı. Bazı taraftarlar, yüzlerinde gözyaşını simgeleyen boyalarla protestolara katıldı.

1-009.jpg

TAKIM BU KEZ MİLLİ MARŞLARINI OKUDU

İran Milli Takımı futbolcuları ise ilk maçın aksine bu kez seremonide ülkelerinin milli marşlarını okudu. Ülke milli marşı sırasında, stattaki dev ekranlara gözyaşlarını tutamayan çok sayıda İranlı sporsever yansıdı.

İNGİLTERE MAÇINA PROTESTOLAR DAMGA VURMUŞTU

B Grubu'nda İran'ın İngiltere ile oynadığı ve 6-2 kaybettiği maçta, 22 yaşındaki Mahsa Amini'nin polis gözetiminde hayatını kaybetmesine yönelik protestolar damgasını vurmuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN