İran'da devlet medyasının eski başkanından rejime sert sözler: Vasiyetimi bile yazdım...

İran'da devlet medyasının eski başkanından rejime sert sözler: Vasiyetimi bile yazdım...

İran’da katledilen Mahsa Amini için yapılan eylemlerden sonra iki kişiyi idam eden İran rejimine yönelik tepkiler yükseliyor. İran'ın eski Radyo ve Televizyon Kurumu Başkanı Muhammed Serefraz, rejimi hedef alarak, ''İnsanlar üzerinde baskı kurma, onların siyasi ve ekonomik taleplerini ve meşru özgürlüklerini yok sayma yöntemi işe yaramayacaktır. Bu sözleri söylediğim için başıma bir şey gelebileceğini biliyorum. Vasiyetimi bile yazdım" dedi.

İran’da ahlak polisi olarak da bilinen İrşad devriyeleri tarafından katledilen Mahsa Amini için eylemler sürerken rejime yönelik eleştirilerde yükseliyor.

İran'ın eski Radyo ve Televizyon Kurumu Başkanı Muhammed Serefraz, Youtube'da yayınlanan bir röportajında ülke yönetimini hedef alarak, "Bu vurma, tutuklama ve öldürme yöntemi işe yaramaz er ya da geç çıkmaza girecektir" diye konuştu.

'BAŞIMA BİR ŞEY GELEBİLECEĞİNİ BİLİYORUM'

İran yönetiminin, "halkın en küçük taleplerine dahi cevap veremeyecek duruma geldiğini" söyleyen Serefraz, "İnsanlar üzerinde baskı kurma, onların siyasi ve ekonomik taleplerini ve meşru özgürlüklerini yok sayma yöntemi işe yaramayacaktır. Bu sözleri söylediğim için başıma bir şey gelebileceğini biliyorum. Vasiyetimi bile yazdım" ifadelerini kullandı.

İran'da uzun yıllar devlet medyasında çeşitli üst düzey görevlerde bulunan Muhammed Serefraz, 2013'te Avrupa Birliği tarafından "İran güvenlik servisleri ve savcılarıyla iş birliği yaparak tutukluların zorla alınan itiraflarını devlet televizyonunda yayınladığı" iddiasıyla yaptırım listesine alınmıştı. İran lideri Ayetullah Ali Hamaney tarafından 2014 yılında Radyo ve Televizyon Kurumu Başkanı olarak atanan Serefraz, 2 yıl bu görevde kalmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN