İran'daki gösterilere katılan 400 kişiye hapis cezası

İran'daki gösterilere katılan 400 kişiye hapis cezası

İran'daki gösteriler kapsamında başkent Tahran'da gözaltına alınanlardan 400'ü hakkında çeşitli hapis cezaları verildiği bildirildi.

Tahran Başsavcısı Ali El Kasi Mehr, İran'da Mahsa Amini'nin ölümünün ardından başlayan gösteriler ile ilgili mahkeme süreci hakkında bilgi verdi. Mehr, Tahran'da isyan eylemlerinde gözaltına alınanlardan 160 kişinin 5 ila 10 yıl, 80 kişinin 2 ila 5 yıl, 160 kişinin de 2'şer yıl hapse mahkum edildiğini söyledi.

İran resmi haber ajansı IRNA'ya göre, Başsavcı Mehr, gösterilerde tutuklanan 70 kişinin ise çeşitli para cezalarına çarptırıldığını kaydetti.

Mehr, 31 Ekim'de yaptığı açıklamada, gösterilerle ilgili yaklaşık 1000 soruşturma dosyası açıldığını duyurmuştu.

İRAN'DAKİ GÖSTERİLER

Tahran'da 13 Eylül'de "ahlak polisi" olarak bilinen İrşad devriyelerince gözaltına alındıktan sonra fenalaşarak hastaneye kaldırılan 22 yaşındaki Mahsa Amini'nin 16 Eylül'de yaşamını yitirmesi, ülke yönetimine karşı protestolara yol açmıştı.

Ülke geneline yayılan gösterilerde yüzlerce kişi hayatını kaybetmiş, 10 binden fazla kişi ise gözaltına alınmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN