İran'da idam edilen 23 yaşındaki gencin son dileği gündem oldu

İran'da idam edilen 23 yaşındaki gencin son dileği gündem oldu

İran'daki protestolar sırasında iki Besic milisini öldürdüğü iddiasıyla idam edilen 23 yaşındaki Mecidreza Rahnavard'ın cellatlarınca çekilen son anları sosyal medyada gündem yarattı. Mecidreza Rahnavard, son vasiyetinde cellatlarına "Kimse mezarımda yas tutmasın. Ne namaz isterim, ne de Kuran. Herkes eğlensin, neşeli müzikler çalsın" dedi.

İran'da Mahsa Amini'nin öldürülmesiyle başlayan protestolar sırasında iki Besic milisini öldürdüğü iddiasıyla idam cezasına çarptırılan 23 yaşındaki Mecidreza Rahnavard'ın infazı 12 Aralık'ta gerçekleşti.

Mecidreza Rahnavard'ın idam edilmeden önceki son sözlerinin yer aldığı video kaydı sosyal medya platformlarında gündem yarattı.

'KİMSE MEZARIMDA YAS TUTMASIN'

Rahnavard'ın son vasiyetinde cellatlarına "Kimse mezarımda yas tutmasın. Ne namaz isterim, ne de Kuran. Herkes eğlensin, neşeli müzikler çalsın" dedi.

Rahnavard, kasten adam öldürmek, devlete karşı savaş açmak ve 4 kişiyi kasten yaralamak suçlarından idama mahkum edilmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN