İran'da idam skandalının ardından yeni rezalet: Protestocuları tedavi eden doktor işkenceyle öldürüldü

İran'da idam skandalının ardından yeni rezalet: Protestocuları tedavi eden doktor işkenceyle öldürüldü

Aylardır ateşli protestolarla çalkalanan İran’daki skandalların sonu gelmiyor. 22 yaşındaki Mahsa Amini’nin gözaltında hayatını kaybetmesinin ardından başlayan eylemlere sert bir şekilde müdahale eden kolluk kuvvetleri hakkındaki son iddia ‘yok artık’ dedirtti.

Ülke çapında devam eden protestolar sırasında güvenlik güçleri tarafından yaralanan İranlılar, gözaltına alınma, işkence görme, yargılanma veya öldürülme korkusuyla ülkenin giderek daha güvensiz hale gelen hastanelerinde tedavi görmekten kaçınıyor.

Aida Rüstemi, protestocuları ofislerinde, göstericilerin evlerinde veya başka yerlerde tedavi etmek için risk alan doktorlardan biriydi. IranWire’de yayınlanan bir habere göre, güvenlik güçleri, yaralı protestocuları tedavi ettiği için 36 yaşındaki Doktor Aida Rüstemi’yi işkence yaparak öldürdü.

‘TRAFİK KAZASINDA İNSANIN GÖZÜ ÇIKMAZ’

36 yaşındaki Aida Rüstemi, bu hafta başlarında kaybolana kadar Tahran'da protestocuları tedavi ediyordu. Doktor, tıbbi malzeme almak için bir protestocunun evinden ayrıldıktan sonra 12 Aralık'ta ortadan kayboldu. Yerel bir polis karakolu, ertesi sabah aileyi aradı ve Rüstemi’nin trafik kazasında öldüğünü duyurarak cesedini morgdan almalarını söyledi.

IranWire'a konuşan bir kaynak, "Araba kullanırken kaza yaparsanız, aynı anda iki kolunuzun kırılması, alt gövdenizin ezilmesi ve bir gözünüzün tamamen dışarı çıkması mümkün değildir. Tıbbi müfettiş ailesine Aida'nın gerçek ölüm nedenini açıklamamalarının emredildiğini söyledi” dedi.

AİLESİNE ‘KÖPRÜDEN DÜŞTÜ DİYECEKSİNİZ’ TALİMATI

İşkence gören doktorun cenazesi bir gün sonra ailesine teslim edildi. Aileye yakın bir kaynağın söylediğine göre, Rüstemi'nin güvenlik güçlerinin kurbanı olduğunu inkar etmesi ve sevdiklerinin köprüden düştüğünü söylemesi için aileye devlet televizyonuna konuşması talimatı verildi. Kaynak, akrabaların televizyona çıkmamaya karar verdiklerini ve şu anda yetkililerin baskısıyla karşı karşıya olduklarını söyledi.

İRAN MEDYASI ‘SEVGİLİSİ KÖPRÜDEN ATTI’ DİYOR

Siyasi mahkumlardan veya aile üyelerinden zorla itiraflar alıp propaganda amacıyla yayınlanan İran’da, Mizan haber ajansı, Rüstemi'nin Tahran'ın Azadi Meydanı yakınlarındaki bir köprüden "ilişkisi olduğu bir adam" tarafından atıldığını iddia etti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (9)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
9 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN