İran'da idam cezaları duruyor mu? Mahkeme protestocuların temyiz başvurusunu kabul etti

İran'da idam cezaları duruyor mu? Mahkeme protestocuların temyiz başvurusunu kabul etti

Aylardır protestolarla çalkalanan İran’da Yüksek Mahkeme, davalarındaki kusurlar nedeniyle ölüm cezasına çarptırılan iki protestocunun temyiz başvurusunu kabul etti.

Mizan haber ajansının bildirdiği açıklamada "Yüksek Mahkeme, son isyanlarla ilgili olarak suçlanan Mohammad Qobadloo ve Saman Saidi Yasin'in itirazlarını kabul etti. Araştırma eksiklikleri nedeniyle Yargıtay yeniden inceleme için aynı mahkemelere sevk etti" diye kaydedildi.

İDAMLAR BAŞLADI

İran’ın zorunlu kıyafet kanunlarını uygularken ahlak polisi tarafından tutuklanan 22 yaşındaki Mahsa Amini'nin gözaltında hayatını kaybetmesinin ardından eylül ortasında ülke çapında huzursuzluk patlak verdi.

İran, bu ayın başlarında 23 yaşındaki iki protestocuyu halka açık bir şekilde infaz etti. Mohsen Şekari, Eylül ayında bir ana yolu kapatmak ve paramiliter Besic kuvvetinin bir üyesini bıçakla yaralamaktan, Mecid Rıza Rahnavard ise, iki Besic üyesini öldürmekten hüküm giydi.

21 KİŞİLİK İDAM ‘SIRASI’

Uluslararası Af Örgütü, İranlı yetkililerin "İran'ı sarsan halk ayaklanmasına katılanları sindirmek için tasarlanmış düzmece davalarda" en az 21 kişi için ölüm cezası istediğini açıkladı.

Qobadloo, protestolar sırasında bir sivil polisi öldürmek ve beş kişiyi yaralamakla suçlandı. Eşitsizlik, baskı ve işsizlik hakkında rap yapan Yasin, güvenlik güçlerini öldürmeye teşebbüs ve devrimci şarkılar söylemekle suçlandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN