İran'da idamlara tepki veren Taraneh Alidoosti gözaltında

İran'da idamlara tepki veren Taraneh Alidoosti gözaltında

İranlı sinema oyuncusu Taraneh Alidoosti’nin ülkedeki rejim karşıtı gösterilere destek vermek, doğru olmayan içerikler paylaşmak ve eylemleri kışkırtmak gerekçesiyle gözaltına alındığı bildirildi. Sanatçının nerede tutuklandığı bilgisi verilmedi

İranlı ünlü oyuncu Taraneh Alidoosti gözaltına alındı. 22 yaşındaki Mahsa Amini'nin ahlak polisi tarafından gözaltına alındıktan sonra hayatını kaybetmesi üzerine başlayan protestolar sırasında Instagram hesabından başörtüsüz fotoğraflarında Kürtçe destek mesajları yazan Alidoosti, protestolar nedeniyle idam edilen ilk kişi olan Muhsin Şikari'nin asılmasının ardından verdiği tepkiyle dikkat çekti. 38 yaşındaki aktris "Bu kan banyosunu tepki vermeden izleyen her uluslararası örgüt insanlık adına bir utançtır" ifadelerini kullanmıştı.

Euronews'te yer alan habere göre; 2017'de Oscar Ödülleri'nde 'Yabancı Dilde En İyi Film' ödülünü kazanan "The Salesman" filminde rol alan reform yanlısı sanatçı, kasım ayında da insan haklarını savunmak için ülkesinde kalma sözü vermiş ve protesto gösterilerinde öldürülen ya da tutuklananların ailelerine destek olmak için çalışmalarını durduracağını belirtmişti.

Alidoosti’nin ülkedeki rejim karşıtı gösterilere destek vermek, doğru olmayan içerikler paylaşmak ve eylemleri kışkırtmak gerekçesiyle gözaltına alındığı aktarıldı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN