İran'da protestolara destek veren ünlü oyuncu Mitra Heccar'a tutuklama

İran'da protestolara destek veren ünlü oyuncu Mitra Heccar'a tutuklama

İran'da Mahsa Amini'nin polis gözetimi altındayken hayatını kaybetmesinin ardından ülkede yayılan yönetim karşıtı protestolara destek veren sanatçılardan olan İranlı ünlü oyuncu Mitra Heccar tutuklandı.

İran'ın başkenti Tahran’da 13 Eylül’de ahlak polisi tarafından gözaltına alındıktan sonra komaya girerek hastaneye kaldırılan 22 yaşındaki Mahsa Amini’nin 16 Eylül’de yaşamını yitirmesinin ardından ülke genelinde başlayan protestolar sürüyor.

Son olarak eylemlerde üniversite öğrencileri dahil binlerce kişi gözaltına alınırken 60’ı çocuk 448 kişinin de öldürüldüğü bildirildi. Sekiz kişi ise idama mahkum edildi.

HECCAR GEÇTİĞİMİZ AY İFADE VERMİŞTİ

İran resmi haber ajansı IRNA’ya göre Sinema Evi’ne bağlı sanatçıların tutuklanmasından sorumlu takip komitesinin üyesi Mehdi Kuhiyan, ünlü sinema oyuncusu Mitra Heccar’ın tutuklandığını duyurdu.

Haberde, Heccar’ın tutuklanma nedenine ilişkin bilgi verilmedi.

Ancak doğa aktivisti kimliğiyle de bilinen ve ülkedeki gösterilere destek veren sanatçılar arasında yer alan Heccar geçen ay ‘sosyal medyada belgesiz ve provokatif içerik yayınlanmak’ suçlamasıyla savcılıkta ifade vermişti.

İRAN'DA SİNEMACILARIN GÖZALTINA ALINMASI

İran’da bazı sinema oyuncuları, ‘ayaklanmaları teşvik etmek ve provokatif sosyal medya paylaşımları yapmak’ gibi gerekçelerle tutuklanmıştı.

İran Sinema Evi’nin konuyla ilgili açıklamasında bazı sinemacılara gözaltı ve tutuklamaların devam etmesi halinde üyelerin greve giderek ülkedeki sinema ve dizi projelerinden çekileceği bildirilmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN