İran'daki 'sarık düşürme' eylemi mollalara atkı taktırdı

İran'daki 'sarık düşürme' eylemi mollalara atkı taktırdı

İran'da Mahsa Amini'nin öldürülmesiyle başlayan protestolarda, eylemcilerin yolda gördükleri mollaların sarıklarını düşürmesi akım haline geldi. Söz konusu eyleme karşı mollalar da sarıklarına atkı takarak önlem almaya başladı.

İran’da 13 Eylül’de 22 yaşındaki Mahsa Amini’nin ahlak polisi tarafından başörtüsü kuralına uygun örtünmediği gerekçesiyle gözaltına alındıktan sonra hayatını kaybetmesinin ardından başlayan protestolar ikinci ayına yaklaşıyor.

Protestolarında yolda gördükleri mollaların sarıklarını düşüren eylemciler, bu anları sosyal medya hesaplarından paylaşıyor. Kısa sürede akım haline gelen bu eylem, İran’daki dini rejime referansla iktidarı düşürme mesajı olarak algılanıyor.

Söz konusu eylemin odağındaki mollalar, sarıkları düşmesin diye atkı kullanmaya başladı.

EYLEMCİLERE ÖLÜM CEZASI İSTEDİLER

İran'da geçtiğimiz günlerde tüm dünyayı ayağa kaldıran bir karar alınmış, parlamentoda alınan kararla yaklaşık 15 bin eylemcinin idam cezasına çarptırılması istenmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN