İskoçya'nın yeni başbakanı belli oldu

İskoçya'nın yeni başbakanı belli oldu

İskoçya’da Nicole Sturgeon’un istifasının ardından yeni başbakan ve İskoçya Ulusal Partisi’nin yeni lideri Hamza Yusuf oldu. Daha önce bakanlık yapan Hamza Yusuf, ülkenin ilk beyaz olmayan ve Müslüman başbakanı olarak tarihe geçti.

Sturgeon'ın istifası sonrası İskoçya Maliye ve Ekonomi Bakanı Kate Forbes, Sağlık ve Sosyal Hizmet Bakanı Hamza Yusuf ve eski Sosyal Güvenlik Bakanı Ash Regan'ın, İskoçya Ulusal Partisi’nin (SNP) bir sonraki lideri ve İskoçya Bölgesel Başbakanı olmak için girdikleri liderlik yarışının sonucu açıklandı.

SNP üyeleri tarafından 13 Mart'ta başlayan ve 14 gün süren oylamanın ardından 26 bin 32 oy alarak yarışı kazanan Yusuf, partinin yeni lideri oldu.

İskoçya'nın Glasgow kentinde dünyaya gelen Pakistan asıllı 37 yaşındaki Hamza Yusuf'un, yarın İskoç Özerk Parlamentosu Holyrood'da yapılacak oylama sonrası İskoçya Başbakanı ilan edilmesi öngörülüyor.

İSKOÇYA’YI BAĞIMSIZ YAPACAK

Yusuf, sonuçların açıklanmasının ardından yaptığı açıklamada, öncelikle partisiyle ekip halinde İskoçya'ya bağımsızlık getirmeye "kararlı" olduğunu söyleyerek "İyileştirilmesi gereken bölünmeler varsa bunu hızlı bir şekilde yapmalıyız çünkü yapacak bir işimiz var ve bir parti olarak, birlik olduğumuzda güçlüyüz ve bizi birleştiren şey ulusumuz için bağımsızlık sağlama ortak hedefimiz" şeklinde konuştu.

EN GENÇ VEKİL

2014'te İskoçya Başbakanı seçilen Sturgeon, 8 yılın sonunda ülkenin en uzun süre görevde kalan başbakanı olurken, daha önce Sağlık ve Sosyal Hizmet Bakanı olarak görev yapan Hamza Yusuf, 37 yaşında İskoçya'nın ilk beyaz olmayan ve Müslüman başbakanı oldu.

Yusuf, 2011 yılında 26 yaşındayken İskoçya Parlamentosu’nda bulunan ‘en genç milletvekili’ olmuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (7)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
7 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN