Bu yıl rekor göreceğiz! Altın fiyatları düşüşe geçti, uzman isim uyardı

Bu yıl rekor göreceğiz! Altın fiyatları düşüşe geçti, uzman isim uyardı

Haftaya düşüşle başlayan gram altın, yatırım yapmayı düşünenleri harekete geçirdi. Bu yıl altın fiyatlarında rekor yaşanacağını dile getiren Doç. Dr. Batuhan Tufaner, altın piyasasındaki dalgalanmayı değerlendirdi. İşte, güncel altın fiyatları ve altın yorumları...

Küresel ölçekte bankacılık sistemine ilişkin devam eden endişeler ve yeniden gündeme gelen resesyon korkusu varlık fiyatları üzerinde etkili olmayı sürdürüyor.

Bu gelişmelerle birlikte bankacılık krizine ilişkin haber akışı hafta boyunca yatırımcıların odağında olurken, ABD Merkez Bankası FED'in üyelerinin konuşmalarının da piyasaların yönü üzerinde etkili oluyor.

"ALTININ ONSUNDA REKOR GÖRMEK ŞAŞIRTICI OLMAZ"

Son artışla birlikte banka, politika faizini 2007'den bu yana kaydedilen en yüksek aralığa çıkardı.

FED'in politika faizini beklentiler istikametinde 25 baz puan artırarak, yüzde 4,75-5.00 aralığına yükseltmesiyle birlikte altındaki yükselişin hızlandığını söyleyen Ekonomist Doç. Dr. Batuhan Tufaner, "Bu yıl içerisinde ons bazında bir rekor görmek şaşırtıcı olmaz" ifadelerini kullandı.

"ALTINA YÖNELİŞ HIZLANDI"

Altında da bankacılık krizi sonrası bir yükseliş yaşandığını söyleyen İstanbul Beykent Üniversitesi'nden Ekonomist Doç. Dr. Batuhan Tufaner, "FED kararıyla birlikte bu yükseliş hızlanarak, güvenli liman olan altına yöneliş hızlandı" dedi.

Tufaner, "FED faizinin de tepe noktasına yakın olduğu düşünüldüğünde şu anki görünüm altını destekleyici yönde. Bu yıl içerisinde ons bazında bir rekor görmek şaşırtıcı olmaz" diye konuştu.

GRAM ALTIN NE KADAR?

Altının gram fiyatı, yeni haftaya da düşüşle başlamasının ardından 1210 TL'den işlem görüyor. Cuma günü, ons fiyatına paralel değer kaybeden altının gram fiyatı, yüzde 0,57 azalarak günü 1213 TL'den tamamlamıştı.

ÇEYREK ALTIN NE KADAR?

Aynı dakikalarda çeyrek altın 2 bin 7 TL, Cumhuriyet altını da 7 bin 999 TL'den satılıyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN