Kar İstanbul'a geri döndü! Uzmanlar gün ve saat vererek uyardı: Aklı olan aracıyla sokağa çıkmaz

Kar İstanbul'a geri döndü! Uzmanlar gün ve saat vererek uyardı: Aklı olan aracıyla sokağa çıkmaz

Mart ayında son günlere gelinmesiyle birlikte sıcak havalar son günlerde etkisini göstermeye başladı. Güneşli havaların bir süre daha devam etmesi beklenirken Ünlü Meteoroloji Uzmanı Kerem Ökten, kışın henüz bitmediğini ve soğuk havaların yurt genelinde etkisini göstereceğini belirtti. Ökten Çarşamba ve Perşembe günlerinin İstanbul'da çok soğuk geçeceğini ileri sürerek dikkat çekici uyarılarda bulundu.

Nisan ayının yaklaşmasıyla birlikte son dönemde sıcak havalar etkisini gösterdi. Yılbaşından bu yana beklenen yağışların yağmaması vatandaşları endişeye sevk ederken yurt genelindeki barajlar kuruma seviyesine geldi.

Son günlerde İstanbul başta olmak üzere pek çok ilde etkisini gösteren güneşli havaların varlığını devam edeceği düşünülürken Meteoroloji Genel Müdürlüğü 24 il için kar yağışı uyarısında bulundu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün uyarısı sonrasında sosyal medya hesabı aracılığıyla açıklamalarda bulunan Ünlü Meteoroloji Uzmanı Kerem Ökten, kışın henüz bitmediğini ve soğuk havaların yurt genelinde etkisini göstereceğini belirtti.

"-16 DERECEYİ GÖREN YERLER OLACAK"

İç Anadolu doğusu ve Doğu Anadolu'da termometrenin -16'yı göstereceğini iddia eden Ökten, bu gece yarısından İstanbul'da sağanak yağış görüleceğini ileri sürdü.

Ökten şunları söyledi:

"Trafiğe çıkacak Vatandaşlarımızın dikkatine. Çarşamba ve Perşembe geceleri Ülkemizin büyük kısmında don ve buzlanma bekleniyor. Perşembe ve Cuma sabahı işe gidişlerde kaza riski var. Özellikle İç Anadolu doğusu ve Doğu Anadolu'da -16 dereceyi gören yerler olacak...

İstanbul'da bu gece sağanak geçişleri başlıyor. Yarın öğleden itibaren hava soğumaya başlayacak. Çarşamba ve Perşembe çok soğuk. Çarşamba gün içerisinde Avrupa yakası iç kesimleri ve Anadolu yakası iç kesimlerinde kar peleti (Graupel) görülebilir..."

İL İL HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN

Meteoroloji, kar beklenen illeri şöyle sıraladı:

Kastamonu, Bolu, Eskişehir, Afyonkarahisar, Konya, Niğde, Aksaray, Nevşehir, Kırşehir, Kırıkkale, Yozgat, Tokat, Çorum, Ankara, Çankırı, Kütahya.

Hafta ortasından itibaren kar ve yağmur beklenen iller ise şu şekilde:

Karabük, Amasya, Tokat, Sivas, Kayseri, Uşak, Bilecik, Karaman.

HAVA SICAKLIĞI

Hava sıcaklığının bugün yurt genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi bekleniyor. Sıcaklığın, hafta başından itibaren ise hissedilir derecede düşeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR

Rüzgarın genellikle güneyli yönlerden hafif, yer yer orta kuvvette, Marmara’nın batısı ve Ege Bölgesinde kuvvetli (40-60 km/sa) esmesi bekleniyor.

SEL UYARISI

Yağışların; Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda yerel kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

ÇIĞ UYARISI

Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun eğimli ve yüksek yamaçlarında çığ tehlikesi riski bulunduğundan dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

TOZ TAŞINIMI UYARISI

Güneydoğu Anadolu'da toz taşınımı beklendiğinden hava kalitesinde azalma, çamur yağışı, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

5 GÜNLÜK HARİTALI HAVA DURUMU TAHMİNİ

27 MART 2023 PAZARTESİ GÜNÜ

1-003.jpg

28 MART 2023 SALI GÜNÜ

1-004.jpg

29 MART 2023 ÇARŞAMBA GÜNÜ

1-005.jpg

30 MART 2023 PERŞEMBE GÜNÜ

1-006.jpg

31 MART 2023 CUMA GÜNÜ

1-007.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN