Anneler bir an önce başvuru yapsın! Aile Bakanlığı 1300 TL yardım için düğmeye bastı: İki şartı var

Anneler bir an önce başvuru yapsın! Aile Bakanlığı 1300 TL yardım için düğmeye bastı: İki şartı var

Bu yıl devlet ihtiyaç sahibi ailelere destek ödemelerine tam gaz devam ediyor. Aile Sosyal ve Hizmet Bakanlığından yeni bir açıklama yapıldı. İşte detaylar…

Geçtiğimiz yıl sonundan itibaren Aile ve Sosyal Hizmet Bakanlığı tarafından ihtiyaç sahibi vatandaşlara destek ödemeleri yapılıyor ve bu ödemeler devam ediyor. Ödemelerle ilgili yeni bir son dakika haberi geldi. Detaylar haberimizde…

yardım

PTT’DEN ANNELERE 1300 TL PARA YARDIM

Devlet vatandaşlarına çok fazla destek veriyor ve çocuklarımızın geleceğini şekillendirmek için olası iyileştirmeler yapılıyor. Bu yapılan yardımlardan doğum yardımı son dönemde devletin sunduğu en iyi hizmetlerden biri olarak kabul ediliyor. Birinci çocuk için ayrı ayrı 300 TL, ikinci çocuk için 400 TL ve her çocuk için bir defada 600 TL olarak yardım yapılıyor.

Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na göre, doğum yardımı başvuruları halen devam etmektedir. PTT'den alınan 300 TL'den 600 TL'ye kadar olan yardım fonları birçok kişi tarafından kullanılmaktadır.

PTT 1300 TL YARDIM BAŞVURU ŞARTLARI

PTT’den çekilen 1300 Türk lirası yardım parasını almak isteyen anne adaylarının aşağıdaki şartlara uygun olması gerekiyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca verilen yardıma başvuru koşulları şu şekilde:

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmalıdır.

Doğum tarihi 2015 veya daha yeni olmalıdır.

Bebeğin canlı olarak doğması şarttır.

Doğumdan sonra mutlaka sisteme kaydedilmelidir.

Yukarıdaki şartları taşıyan kişiler, ikamet ettikleri yerdeki Sosyal Yardımlaşma Dayanışma Vakfı'na yardım başvurusunda bulunabilirler.

PTT 1300 TL YARDIM KİMLERE VERİLİR

PTT 1300 TL yardımından kimler yararlanabiliyor? 1300 TL'lik yardımları kimler alabilir sorusuna yanıt olarak, maddi durumu iyi olmayan ve sosyal güvencesi olmayan ihtiyaç sahibi ailelere yapılan yardımlardır.

PTT 1300 TL yardımı, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından PTT aracılığıyla yoksulluk sınırının altında yaşayan işsiz ve güvencesiz annelere ödeniyor.

PTT 1300 TL YARDIM BAŞVURUSU YAP

PTT 1300 TL yardımına başvurabilmek için öncelikle bebeğin canlı doğması gerekmektedir. Bebeğin kimlik bilgilerinin kaydedilmesinin ardından Sosyal Yardımlaşma Dayanışma Vakfı'na doğrudan veya e-devlet üzerinden başvuru yapılıyor.

Doğum yapan annenin bebeğinin kimliğini çıkardıktan sonra Sosyal Yardımlaşma Dayanışma Vakfı'na giderek kadın doğum için başvuru formu doldurması yeterlidir.

PTT'den ödenen 1300 TL'lik yardım için başvuru formunu ve gerekli belgeleri doldurduktan sonra kimliğinizi kullanarak herhangi bir PTT şubesinden ödeme alabilirsiniz.

PTT 1300 TL YARDIM BAŞVURUSU NEREYE YAPILIR?

PTT 1300 TL yardımı için nereye başvurulur sorusunun cevabı için başvurular doğumdan sonra Sosyal Yardımlaşma Dayanışma Vakfı ve e-Devlet üzerinden ev adresi ile yapılıyor.

Doğum Sonrası Bebek Bilgi Paylaşım Sistemi'ne (KPS) kayıt olunması gerekmektedir. Kayıt işlemi tamamlanmadığı takdirde bebeğin bilgileri e-devlette görünmeyeceğinden ve görünmeyeceğinden başvuru onaylanmayabilir.

Bebeğinizin kimliği veya kendi kimliğinizle Sosyal Yardımlaşma Dayanışma Vakfı'na giderek formu doldurup imzalayarak başvuru yapabilirsiniz.

PTT 1300 TL YARDIM BAŞVURU FORMU

PTT 1300 TL Yardım Başvuru Formu ve Başvuru Dilekçesi Sosyal Yardımlaşma Dayanışma Vakfı'na gittiğinizde doldurmanız gereken formlardan biridir. Tek yapmanız gereken anne ve çocuk bilgilerinizi, kardeş sayınızı ve gelirinizi forma girmek.

Tüm soruların cevaplarını okumak için, devletin Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı aracılığıyla muhtaç ailelere doğum yardımına ilişkin resmi açıklamasına bakın https://www.aile.gov.tr/sss/social-yardimlar-genel-mudurlugu/dogum-yardim/ linkine tıklayabilirsiniz.

DOĞUM YARDIMI BAŞVURULARI NASIL YAPILIR?

Başvuru yapan ve yardım başvuru şartlarını sağlayanlar anında PTT'ye giriş yaparak 1300 TL nakit kazanabiliyor. Devlet, dar gelirli ve muhtaç vatandaşlara yardım ederken, çeşitli kalemlerde sosyal yardım yardımları da devlet tarafından ekonomik fırsat olarak sağlanmaktadır. Sigortanız olsun ya da olmasın, Aile ve Sosyal Politikalar Dairesi'nden destek alabilirsiniz. Doğum yapan annelere yapılan ödemeler belirtilen şartlar dahilinde çocuk başına sadece bir kez yapılır. Ayrıca ödenek miktarı çocuğun doğum sırasına göre değişmektedir.

Annenin çalışıp çalışmadığına bakılmaksızın tüm anneler başvurdukları anda nakdi yardım almaya hak kazanırlar. Bu, tek bir başvuru ile anında para çekmenizi sağlayan koşulsuz ve belgesiz bir süreçtir. PTT'den ödenen numaralar, toplamda 1300 TL nakit olarak işe yarıyor.

ÇOCUK BAŞINA NE KADAR DOĞUM PARASI VERİLMEKTEDİR?

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından annelere verilen çocuk yardımları, çocuğun aile içindeki doğum sırasına göre belirli aşamalarda verilmektedir. Talebinizin kabul edilmesi halinde PTT'den çekilen paraya ilişkin durumlar aşağıdaki şekilde açıklanacaktır:

Canlı olarak doğmuş ilk çocuğa 300 TL, ikinci çocuğa 400 TL, üç ve daha fazla çocuğa 600 TL ödenecek. Ödemeler devlet kontrolünde ve onayı ile PTT tarafından yapılır. Her çocuk için geçici ödemeler tek taraflı olarak yapılır. Çocuğun babası bu ödemelerden yararlanmaz.

1300 TL PARA YARDIMI NEREYE YATACAK

Doğum yapan anne başvuru yaptıktan sonra nüfus cüzdanı ile PTT şubesine giderek ödemenin hesabına geçmesini isteyebilir.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN