İslam İşbirliği Teşkilatı’ndan Sudan’a çağrı: Çatışmalara son verin!

İslam İşbirliği Teşkilatı’ndan Sudan’a çağrı: Çatışmalara son verin!

İslam İşbirliği Teşkilatı, Sudan'da ordu ile Hızlı Destek Kuvvetleri arasında süren çatışmalara son verilip diyaloğa dönülmesi çağrısında bulundu.

İslam İşbirliği Teşkilatı’nın (İİT) yaptığı yazılı açıklamada, Sudan'ın bazı kentlerinde ordu ile Hızlı Destek Kuvvetleri (HDK) arasında yaşanan çatışmalardan derin endişe duyulduğu belirtildi.

‘ÇATIŞMALARA SON VERİN’

Açıklamada sözlerine yer verilen İİT Genel Sekreteri Hüseyin İbrahim Taha, Sudan'daki taraflara çatışmalara son vermeleri çağrısı yaptı. Çatışan tarafları Sudan halkının çıkarlarını dikkate alarak diyaloğa dönüşe davet eden Taha, Sudan halkının bu krizi diyalog ve müzakerelerle aşmaya kadir olduğuna inancının tam olduğunu aktardı. Genel Sekreter Taha, teşkilatın Sudan'ın güvenlik, istikrar ve barışına önem verdiğini vurguladı.

REFORM ANLAŞMAZLIĞI

Sudan'ın başkenti Hartum ve çeşitli şehirlerinde, dün sabah ordu ile paramiliter HDK güçleri arasında silahlı çatışmalar başlamıştı. Ordu ile HDK arasında HDK'nin tamamen orduya katılmasını öngören askeri reform konusunda son birkaç aydır yaşanan anlaşmazlık, iki güç arasında sıcak çatışmaya dönüşmüştü.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN