Sudan’daki çatışmalarda BM’nin üç personeli öldü

Sudan’daki çatışmalarda BM’nin üç personeli öldü

Birleşmiş Milletler’e bağlı Dünya Gıda Programı, Sudan’da devam eden sıcak çatışmalarda 3 personelinin öldüğünü duyurarak ülkedeki operasyonların geçici olarak askıya alındığını bildirdi.

Sudan’da geçtiğimiz gün patlak veren ordu ile Hızlı Destek Kuvvetleri (HDK) arasındaki çatışmalarda Birleşmiş Milletler’e (BM) bağlı Dünya Gıda Programı’nda (WFP) görevli 3 personel hayatını kaybetti.

‘ANLAŞMAYA ÇALIŞIYORUZ’

WFP’den yapılan açıklamada, "Sudan’daki tüm tarafları, rolü bu krizde tüm taraflara yardımcı olmak olan Sudan’daki insani yardım çalışanlarının tarafsızlığına saygı duymaya çağırıyoruz" ifadeleri kullanıldı.

Ülkedeki operasyonların geçici süreliğine askıya alındığı bildirilen açıklamada, "WFP, güvenlik durumunu gözden geçirirken faaliyetlerini geçici olarak durdurmak zorunda kaldı. Devam eden şiddetin işimiz ve hizmet verdiğimiz insanlar üzerinde ciddi bir etkisi var. Tüm tarafları, Sudan’da hayat kurtaran insani yardımın devam etmesini sağlayacak bir anlaşmaya varmaya çağırıyoruz” şeklinde kaydedildi.

‘SİVİLLER VE İNSANİ YARDIM ÇALIŞANLARI HEDEF DEĞİL’

BM ise, WFP personellerinin dün HDK tarafından ülkenin batısındaki Kabkabiya’daki bir askeri üsse açtığı ateş sonucu hayatını kaybettiği belirterek saldırıyı kınadı.

BM’nin Sudan Temsilcisi Volker Perthes, "Siviller ve insani yardım çalışanları hedef değil. Ayrıca, BM ve diğer insani tesislere mermi isabet ettiğine ve Darfur’un çeşitli yerlerinde BM ve diğer insani yardım tesislerinin yağmalandığına dair haberler beni son derece dehşete düşürdü. Bu tekrarlayan şiddet eylemleri, hayat kurtaran yardımın dağıtımını aksatıyor. Derhal sona ermeli” diye kaydetti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN