İspanya Başbakanı'ndan Katalonya'ya ilk tepki

İspanya Başbakanı'ndan Katalonya'ya ilk tepki

İspanya Başbakanı Mariano Rajoy'dan itidal çağrısı geldi: "Katalonya'da hukukun üstünlüğü yeniden tesis edilecektir"

İki aya yakın bir süredir İspanya'yı kasıp kavuran Katalonya krizinde son dakika gelişmeleri yaşandı. İspanya'nın Katalonya özerk yönetimi parlamentosu, yaptığı oylamayla tek taraflı bağımsızlık ilan etti. İspanya Başbakanı Rajoy ülkesinde yaşanan son gelişmelerin ardından sükünet çağrısı yaptı ve Katalonya'da hukukun üstünlüğünün tesis edileceğini söyledi. 

İSPANYA ÖZERKLİĞİ ASKIYA ALDI

İspanyol Senatosu ise Katalan hükümetinin feshedilmesini oylamaya hazırlanıyor. İspanya Başbakanı Rajoy Senato'daki kritik oylama öncesi Katalonya lideri Puigdemont'u görevden almak için yetki istedi. Senatonun Katalonya'nın özerkliğini feshedeceği 155. maddeyi kabul etmesine kesin gözüyle bakılıyordu.

İspanya Adalet Bakanı Rafael Catalá, "Biz İspanyolları bölmek için burada değiliz. Ancak birileri İspanya toprağı adına bir bağımsızlık ilan edecek olursa, bunu yetkilerini aştığı için yapamazlar" diye konuşmuştu.

Carles Puigdemont İspanya Senatosu'na bir mektup göndermişti. Puigdemont mektupta, "Özerkliğin kalıdırılması krizi derinleştirir" uyarısında bulunmuştu.

Katalonya'da 1 Ekim'de yapılan bağımsızlık referandumu İspanya tarafından "yasa dışı" ilan edilmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN