İspanyollar hükümete karşı başkent sokaklarında

İspanyollar hükümete karşı başkent sokaklarında

İspanya’nın başkenti Madrid’de on binlerce kişi, Başbakan Pedro Sanchez ve hükümetine karşı sokağa çıktı. Pedro Sanchez’i istifaya çağıran öfkeli protestocular, başbakanı ‘hain’ olarak nitelendirdi.

Geçtiğimiz gün sokaklara dökülen insanlar, sağcı partilerin desteklediği mitingde İspanya’nın Sosyalist hükümetini protesto etti. Madrid’de bulunan belediye binasının önündeki meydanda toplanan halk, İspanyol bayrakları sallayarak ‘hain’ olarak nitelendirdikleri Başbakan Pedro Sanchez'i istifaya çağırdı.

spdet-001.jpg

‘HÜKÜMET ANAYASAYI AYAKLAR ALTINA ALDI’

Muhalefetteki Halk Partisi, merkez sağ Ciudadanos ve aşırı sağ Vox'un da aralarında bulunduğu 100'den fazla grup, "İspanya için, demokrasi ve anayasa için" sloganıyla miting düzenledi.

spana.jpg

Konuşmacılar, Katalonya’nın bağımsızlığı için çalışan kampanyacılarının serbest bırakılmasından bölgesel ayrılıkçı partilerle yapılan anlaşmalara kadar bir dizi politika ve karar nedeniyle hükümete karşı öfkelerini gösterdi.

spic.jpg

30 binden fazla kişinin yer aldığı protestolara katılan tek genel başkan olan Vox lideri Santiago Abascal, hükümetin koronavirüs kapanmalarına atıfta bulunarak "İspanyolları kapatarak anayasayı ayaklar altına aldığını" söyledi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN