İsrail 20 yıl sonra geri döndü, gözlemci oldu

İsrail 20 yıl sonra geri döndü, gözlemci oldu

İsrail Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in 20 yılın sonra yeniden Afrika Birliği'ne gözlemci üye olarak geri döndüğünü açıkladı: İsrail-Afrika ilişkilerinde 20 yıldır süren anormalliğe karşı düzeltici bir adımdır. Kıtaya ve üye ülkelere yönelik faaliyetlerimizi güçlendirmemize de yardımcı olacak.

İsrail Dışişleri Bakanlığı, Afrika Birliği'ne gözlemci üye olarak katıldığını duyurdu.

İsrail Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, İsrail'in Etiyopya Büyükelçisi Aleleign Admasu'nun 55 ülkenin üye olduğu Afrika Birliği'ne 2002'den bu yana ilk kez gözlemci üye olarak kabul mektubunu sunduğu belirtildi.

"İŞ BİRLİĞİ İMKANI GENİŞLEYECEK"

İsrail'in Afrika Birliği'nde resmi olarak gözlemci statüsü elde ettiği kaydedilen açıklamada, İsrail'in gözlemci üye olarak birliğe dönmesinin tarafların koronavirüs salgını ve terörle mücadele konularında daha iyi bir iş birliği yapmasına imkan tanıyacağı bildirildi.

"ANORMALLİĞE KARŞI DÜZELTİCİ BİR ADIM"

İsrail Dışişleri Bakanı Yair Lepid, konu ile ilgili şunları söyledi: "Bugün İsrail-Afrika ilişkileri için mutlu bir gün. Bu diplomatik başarı, Dışişleri Bakanlığı'nın Afrika Bölümü ve İsrail'in kıtadaki büyükelçiliklerinin çabalarının meyvesidir.

İsrail-Afrika ilişkilerinde 20 yıldır süren anormalliğe karşı düzeltici bir adımdır. Kıtaya ve üye ülkelere yönelik faaliyetlerimizi güçlendirmemize de yardımcı olacak."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN