İsrail Güvenlik Kabinesi, ABD’nin İran’a olası müdahalesini görüştü

İsrail Güvenlik Kabinesi, ABD’nin İran’a olası müdahalesini görüştü

İsrail güvenlik kabinesi, ABD’nin İran’a yönelik muhtemel bir askeri saldırısı ve bunun bölgesel yansımalarını değerlendirmek üzere toplandı. Toplantıda kapsamlı istihbarat brifingleri sunulurken, olası misilleme senaryoları ve ülke genelindeki hazırlık seviyesi ele alındı.

İsrail basınında yer alan haberlere göre, Başbakan Binyamin Netanyahu, ABD’nin İran’a yönelik olası bir askeri müdahalesi ve bunun Orta Doğu’daki dengelere etkisini değerlendirmek amacıyla güvenlik kabinesini bir araya getirdi.

Toplantıda kabine üyelerine, İran başta olmak üzere farklı cephelerdeki son gelişmelere ilişkin ayrıntılı istihbarat sunumları yapıldığı bildirildi. Bölgedeki askeri ve siyasi gelişmelerin kapsamlı şekilde ele alındığı aktarıldı.

ÖN GÖRÜŞMEDE HİZBULLAH SENARYOSU ELE ALINDI

Kabine toplantısı öncesinde Netanyahu’nun dar kapsamlı bir güvenlik ve danışman ekibiyle özel bir ön görüşme gerçekleştirdiği belirtildi. Bu görüşmede özellikle Hizbullah’ın, ABD’nin İran’ı hedef alması halinde İsrail’e yönelik olası tepkisinin değerlendirildiği ifade edildi.

Lübnan merkezli Hizbullah’ın verebileceği karşılık ve olası çatışma senaryoları üzerinde durulduğu, bu kapsamda farklı güvenlik ihtimallerinin masaya yatırıldığı kaydedildi.

İSTİHBARAT DEĞERLENDİRMELERİ

Haberlere göre İsrail istihbarat birimleri, ABD ile İran arasında sürdüğü belirtilen dolaylı müzakerelerde Tahran yönetiminin zaman kazanmaya çalıştığı yönünde değerlendirmelerde bulundu.

Ayrıca İsrail’in mevcut gelişmeleri, Tahran’daki yönetim yapısını değiştirmek ve uzun vadeli güvenlik risklerini azaltmak açısından “tarihi bir fırsat” olarak gördüğü aktarıldı.

ORDU HAZIRLIK SEVİYESİNİ ARTIRDI

Öte yandan İsrail ordusunun, İran ya da bölgedeki müttefik unsurlardan gelebilecek olası bir misillemeye karşı ülke genelinde hazırlık seviyesini en üst düzeye çıkardığı bildirildi.

Toplantının ardından resmi bir karar ya da operasyonel adım açıklanmazken, gelişmelerin yakından takip edildiği belirtildi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN