İsrail hükümeti köşeye sıkıştı: 7 Ekim'i emniyet teşkilatına yıkmaya çalışıyorlar

İsrail hükümeti köşeye sıkıştı: 7 Ekim'i emniyet teşkilatına yıkmaya çalışıyorlar

İsrail halkının tepkisiyle karşı karşıya kalan İsrail hükümeti, 7 Ekim'deki olayların sorumluluğunu emniyet teşkilatına yüklemeye çalışıyor. Konuyla ilgili konuşan bazı bakanlar, emniyet teşkilatına yönelik bu hücumun, Başbakan Netanyahu ile koordineli bir şekilde planlandığını vurguladı.

İsrail hükümeti içinden isimleri açıklanmayan bazı bakanlar, İsrail devlet televizyonu KAN'a, 7 Ekim 2023'teki Hamas saldırısı ile ilgili açıklamada bulundu.

Bakanlar, Başbakan Binyamin Netanyahu ve başka bakanların, 7 Ekim olaylarından emniyet teşkilatını sorumlu tutacak bir söylem geliştirmeye çalıştığını söyledi.

OHAL'İN ÖMRÜ UZUN DEĞİL

Açıklamayı yapan bakanlardan biri, emniyet teşkilatına yönelik bu hücumun, Netanyahu ile koordineli bir şekilde planlandığını ve mevcut durum göz önüne alındığında olağanüstü hal hükümetinin fazla bir ömrü olmadığını kaydetti.

1-001.jpgİsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu

Haberde, emniyet teşkilatına yönelik bu hücumun dozunun 4 Ocak'taki Güvenlik Kabinesi toplantısında daha da arttığı ifade edildi.

KABİNEDE ORDU YETKİLİLERİNİ HEDEF ALMIŞLARDI

Saldırılar sonrası Gazze'nin durumunun ele alındığı tartışmalı Güvenlik Kabinesi toplantısında, bakanlar ve ordu arasında savaşın komutası ve esir takası konularındaki anlaşmazlıklara bir yenisi daha eklenmişti.

Çok sayıda bakanın Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi de dahil olmak üzere toplantıda bulunan ordu temsilcilerini hedef almasının ardından hararetli tartışmalar yaşanmıştı.

Toplantıda, Maliye Bakanı Bezalel Smotrich, Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir, Ulaştırma Bakanı Miri Regev ve Bölgesel İşbirliği Bakanı David Amsalem, ordunun 7 Ekim olaylarına ilişkin bir soruşturmaya "2005 yılında Gazze Şeridi'nden geri çekilmeyi destekleyen yetkilileri" de dahil etmeyi planladığına ilişkin iddia karşısında öfkelerini dile getirmişti.

İsrail basını, 7 Ekim'de yaşanan olaylarla ilgili soruşturma yapmak üzere İsrail ordusunca komisyonlar kurulduğunu kaydetmişti.

Oluşturan komisyonların üyeleri arasında, eski Genelkurmay Başkanı Şaul Mofaz, eski İsrail Askeri İstihbarat Servisi Başkanı Aharon Zeevi Farkash ve Ordunun Güney Komutanlığı eski komutanı Sami Turgeman'ın olduğu aktarılmıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN