İsrail Katar ile anlaştı: Gazze'ye ilaç gönderilecek

İsrail Katar ile anlaştı: Gazze'ye ilaç gönderilecek

İsrail Başbakanlığı, İsrail'in Gazze'de Hamas tarafından tutulan rehinelere ilaç teslimine izin verecek şekilde Katar ile bir anlaşma yaptığı belirtildi. Açıklamada, ilaçların "önümüzdeki birkaç gün içinde" rehinelere verileceği belirtildi.

İsrail ile Katar, Gazze'de Hamas tarafından tutulan rehinelere ilaç teslimine izin verecek şekilde anlaştı. Açıklamada, ilaçların "önümüzdeki birkaç gün içinde" rehinelere verileceği belirtildi.

Reuters'ta yer alan habere göre, rehinelerin ailelerini temsil eden Rehineler ve Kayıp Aileler Forumu, ilaçların rehinelere ulaştığına dair "görsel kanıt" talep edeceğini söyledi. Forumdan yapılan açıklamada, "Hamas tünellerinde 98 gün kaldıktan sonra tüm rehineler acilen ölümcül tehlikeyle karşı karşıya ve hayat kurtarıcı ilaçlara ihtiyaç duyuyor. İlaçların yanı sıra rehinelerin kapsamlı tıbbi tedaviye de ihtiyacı var" denildi.

Rehinelerin çoğu yaşlı ve günlük ilaç tedavisi gerektiren kronik hastalıklara sahip. Aileleri, Uluslararası Kızılhaç Komitesi'ne rehineleri ziyaret ederek ilaç dağıtması ve durumlarını incelemesi için dilekçe verdi. Kızıl Haç, Hamas'ın erişimi reddettiğini söyledi.

İsrail'in hesaplamasına göre, Hamas üyeleri 7 Ekim'de bin 200 kişiyi öldürdüğü ve 240 kişiyi rehin aldığı saldırının ardından Gazze'de 100'den fazla rehine kaldı. İsrail o günden bu yana Hamas'ı ortadan kaldırmaya yönelik bir kampanyayla Filistin'i yerle bir etti.

Katar ve ABD'nin arabuluculuğuyla Kasım ayında kısa bir ateşkese izin veren bir anlaşmayla Hamas, İsrail'in çok sayıda Filistinli tutukluyu serbest bırakması ve Gazze'ye insani yardım sevkiyatının artması karşılığında rehinelerin neredeyse yarısını serbest bıraktı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN