İsrailli aktivistler öldürülen çocukları duvarlara taşıdı

İsrailli aktivistler öldürülen çocukları duvarlara taşıdı

İsrail'in saldırılarında hayatını kaybeden 67 çocuğun fotoğrafı İsrailli aktivistler tarafından sokak duvarlarına taşındı. Daha önce de Haaretz gazetesi manşetine taşımıştı.

İsrail'in saldırıları sonucu 67 çocuk hayatını kaybetmişti. İsrail’in en eski günlük gazetesi Haaretz'in hayatını kaybeden 67 çocuğun fotoğraflarını manşete taşıması çok konuşulmuştu.

whatsapp-image-2021-06-01-at-12-46-51İsrail gazetesi Haaretz katliama böyle tepki göstermişti.

Haaretz'den sonra bu kez de İsrailli aktivistler saldırılarda hayatını kaybeden 67 çocuğun fotoğraflarını sokaklara taşıdı.

whatsapp-image-2021-06-01-at-12-04-05

Çocukların fotoğraflarını birçok farklı yerdeki duvarlara astı.

whatsapp-image-2021-06-01-at-12-04-04

NE OLMUŞTU?

İsrail polisi, Aksa'da Müslümanları hedef almış, göz yaşartıcı gaz ve plastik mermi kullanmıştı. Filistinliler ise bölgeden ayrılmayarak, nöbet tutmaya başlamıştı.

İsrail'in abluka altındaki Gazze Şeridi'ne 10 Mayıs'ta başlattığı saldırılar, Hamas ile varılan ateşkes doğrultusunda 21 Mayıs'ta yerel saatle 02.00'de sona ermişti.

İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda 67'si çocuk, 39'u kadın 248 Filistinli hayatını kaybetmiş, 120 binden fazla kişi de evlerinden olmuştu.

ilistin Çalışma ve İskan Bakan Yardımcısı Naci Serhan İsrail'in saldırılarında en az 2 bin binanın tamamen yıkıldığını, 15 bin binanın ise kullanılamaz hale geldiğini söylemişti.

İlgili Haberler
YORUMLAR (3)
3 Yorum
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN