İsrailli aktivistler öldürülen çocukları duvarlara taşıdı

İsrailli aktivistler öldürülen çocukları duvarlara taşıdı

İsrail'in saldırılarında hayatını kaybeden 67 çocuğun fotoğrafı İsrailli aktivistler tarafından sokak duvarlarına taşındı. Daha önce de Haaretz gazetesi manşetine taşımıştı.

İsrail'in saldırıları sonucu 67 çocuk hayatını kaybetmişti. İsrail’in en eski günlük gazetesi Haaretz'in hayatını kaybeden 67 çocuğun fotoğraflarını manşete taşıması çok konuşulmuştu.

whatsapp-image-2021-06-01-at-12-46-51.jpegİsrail gazetesi Haaretz katliama böyle tepki göstermişti.

Haaretz'den sonra bu kez de İsrailli aktivistler saldırılarda hayatını kaybeden 67 çocuğun fotoğraflarını sokaklara taşıdı.

whatsapp-image-2021-06-01-at-12-04-05.jpeg

Çocukların fotoğraflarını birçok farklı yerdeki duvarlara astı.

whatsapp-image-2021-06-01-at-12-04-04.jpeg

NE OLMUŞTU?

İsrail polisi, Aksa'da Müslümanları hedef almış, göz yaşartıcı gaz ve plastik mermi kullanmıştı. Filistinliler ise bölgeden ayrılmayarak, nöbet tutmaya başlamıştı.

İsrail'in abluka altındaki Gazze Şeridi'ne 10 Mayıs'ta başlattığı saldırılar, Hamas ile varılan ateşkes doğrultusunda 21 Mayıs'ta yerel saatle 02.00'de sona ermişti.

İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda 67'si çocuk, 39'u kadın 248 Filistinli hayatını kaybetmiş, 120 binden fazla kişi de evlerinden olmuştu.

ilistin Çalışma ve İskan Bakan Yardımcısı Naci Serhan İsrail'in saldırılarında en az 2 bin binanın tamamen yıkıldığını, 15 bin binanın ise kullanılamaz hale geldiğini söylemişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN