İşte Lübnan'ın yeni kahramanı: Kardeşinin kanser tedavisi için oyuncak silahla banka bastı

Ekonomik kriz yaşayan Lübnan'da kız kardeşinin tedavi masraflarını ödeyebilmek için kendi hesabındaki 13.000 doları çekmek isteyen bir Lübnanlı Sali Hafız elinde oyuncak silahla banka bastı. Hafız parayı çektikten sonra İstanbul'a kaçtığını duyurdu. Halk, Hafız'ı kahraman ilan ederek tebrik etti.

Yaklaşık 2019 yılından beri ekonomik kriz yaşanan Lübnan’da halkın kendi hesaplarındaki parayı çekmesine izin verilmiyor. Yasalara aykırı olarak para çekilmesine kısıtlama koyuluyor. Lübnan'da bir Safi Hafız isimli bir kadın ise kanser tedavisi gören kardeşinin tedavisi için oyuncak silahla banka bastı. Hesabındaki 13.000 dolara çeken Hafız, halk tarafından kahraman ilan edildi.

Sali Hafız’a banka hesaplarındaki parayı çekemediği için mağdur olan diğer vatandaşlar da eşlik etti. Hafız elindeki oyuncak silahı gösterdi, bankayı benzinle ateşe vereceğini söyledi ve banka hesabındaki parayı çekmek istedi:

“Biz böyle bir şey yapmadıkça hiçbir şey değişmeyecek. Paramı verin, ben de gideyim. Paramı vermezseniz, kendimizi ve bankayı ateşe vereceğiz.”

image-147.png

Sali Hafız banka yetkililerinin bu tehdit karşısında hesabındaki 13.000 doları vermesi üzerine bankayı terk etti:

“Kaybedecek hiçbir şeyim yok, yolun sonuna geldim. Banka memuruna iki gün önce gittim ve kardeşimin öldüğünü, zamanının olmadığını söyledim. Çekebileceklerimi söyledikleri miktar yetersizdi. Öyle bir noktaya geldim ki kardeşimin tedavisi için böbreğimi satacaktım.”

Sali Hafız banka yetkililerinin kendisine ayda 200 dolar çekebileceğini söylediğini ve bu miktarın yeterli olmayacağı için böyle bir eylem kararı aldığını açıkladı.

image-146.png

Sali Hafız parasını çektikten sonra medya mensuplarına silahın oyuncak silah olduğunu açıkladı ve bankayı terk etti. Sali Hafız eylemden sonra sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada İstanbul’a gittiğini söyledi: “Bütün ülke eviminin önünde, ama ben havalimanındayım. İstanbul’da görüşürüz.”

image-148.png

Lübnanlılar sosyal medyadan yaptıkları paylaşımlarda Sali Hafız’ı tebrik etti: “Allah seni korusun”, “Helal olsun”, “Tebrikler”, “Sen bizim kahramanımızsın”.

image-149.png

Geçen Ağustos ayında da Lübnalı bir adam banka hesabından babasının hastane masraflarını karşılamak için elindeki silahla banka şubesini basmış, 30.000 dolar çektikten sonra tutuklanmıştı.

image-151.pngimage-150.png

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Bunlar da İlginizi Çekebilir