İsveç'ten Türkiye açıklaması: Müzakereler zaman alacak

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Müzakereler zaman alacak

Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin ardından NATO'ya üye olmak isteyen İsveç'e Türkiye'den veto gelmişti. İsveç Başbakanı Andersson, ülkesinin NATO üyeliği hakkında Türkiye ile görüşmelerin devam ettiğini ve müzakerelerin biraz süreceğini belirtti.

Rusya'nın Ukrayna'ya saldırmasının ardından İsveç ve Finlandiya NATO'ya üyelik kararı aldı. Ancak İsveç ve Finlandiya'nın NATO'ya üyeliğini Türkiye veto etti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Parlamentolarında teröristler konuşuyor. İki ülkenin dışişleri bakanları Ankara'ya gelecekmiş. Bizi ikna etmeye gelmesinler" diyerek iki ülkeye tepkisini göstermişti.

"ERDOĞAN'LA OLUMLU BİR GÖRÜŞME YAPTIM"

İsveç Başbakanı Magdalena Andersson, Türkiye'nin İsveç'in NATO üyeliği konusundaki yaklaşımını değerlendirdi. Türkiye ile diyaloğu sürdürdüklerini dile getiren Andersson, "Bu hafta sonu Cumhurbaşkanı (Recep Tayyip) Erdoğan ile güzel ve olumlu bir görüşme yaptım. Yakın gelecekte İsveç ve Finlandiya Türkiye ile ikili ve üçlü görüşmelere devam edecek fakat müzakereler biraz süre alacak." ifadelerini kullandı.

"PKK'YI TERÖR LİSTESİNE ALAN İLK ÜLKELERDEN BİRİYİZ"

Türkiye ile yapılacak müzakereleri sabırsızlıkla beklediğini kaydeden Andersson, PKK'yı terör listesine alan ilk ülkelerden biri olduklarını sözlerine ekledi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN