İtalya, Vladimir Putin'e ait olduğu iddia edilen lüks yata el koydu

İtalya, Vladimir Putin'e ait olduğu iddia edilen lüks yata el koydu

İtalya, Rus hükümetinin önde gelen unsurlarıyla bağlantılı lüks bir yata el koydu. İtalya Ekonomi ve Maliye Bakanlığından yapılan açıklamada Carara yat limanında demirli "Şehrazat" isimli yata dün akşam mali polis ekiplerince el konulduğu kaydedildi. ABD ve İngiltere basınında yer alan haberlerde söz konusu yatın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e ait olabileceği iddia edilmişti.

İtalya, Rus hükümetinin önde gelen unsurlarıyla bağlantılı olduğu gerekçesiyle Carara kenti limanında bulunan "Şehrazat (Scheherazade)" isimli lüks yata el koydu.

Ekonomi ve Maliye Bakanlığından yapılan açıklamada, Bakan Daniele Franco'nun imzaladığı kararname doğrultusunda, Carara yat limanında demirli "Şehrazat" isimli yata dün akşam mali polis ekiplerince el konulduğu kaydedildi.

Bakanlık açıklamasında, lüks yatın kime ait olduğu ifade edilmezken yatın Rus hükümetinin önde gelen unsurlarıyla bağlantılı olduğu belirtildi. Bazı bakım ve tadilat işleri için eylülden beri Carara'da demirli olan lüks yat, bir süredir İtalyan mali polisinin yürüttüğü soruşturma kapsamında inceleme altındaydı.

İtalyan basınındaki haberlerde, 140 metrelik lüks yatın değerinin 700 milyon dolar civarında olduğu kaydedildi.

ABD ve İngiltere basınında da daha önce yer alan haberlerde de söz konusu lüks yatın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e ait olabileceği iddia edilmişti.

Rusya'nın Ukrayna'ya açtığı savaş sebebiyle İtalya'da geçen mart ve nisan aylarında bazı Rus milyarderlere ait toplam değeri 900 milyon avroyu aşan aralarında yat ve villaların da olduğu çok sayıda mal varlığına el konulmuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN