Iwate Hanamaki Havalimanı'nda uçuş güvenliğini sağlamak amacıyla beklenmedik bir önlem alındı. Bir ayının havalimanının pistine girmesi nedeniyle tüm kalkış ve inişler askıya alındı.
Devlet televizyonu NHK'nın aktardığı habere göre havalimanı yetkilileri, ayının pist alanından başarıyla uzaklaştırılmasının ardından, yaklaşık bir buçuk saat süren aranın ardından, yerel saatle 14.30 itibarıyla uçuş operasyonlarının normale döndüğünü teyit etti.
ARTAN AYI TEHDİDİ
Bu olay, Japonya'da son dönemde tırmanışa geçen ayı saldırıları ve yaşam alanlarına yakınlaşma sorununu bir kez daha gündeme getirdi. Japonya hükümeti, bu artışla mücadele etmek amacıyla çeşitli tedbirler almaya başladı:
Asker Takviyesi: Ülkenin kuzeyinde, saldırıların yoğunlaştığı Akita eyaletine tedbir amacıyla asker gönderilmesi kararı alınmıştı.
Avcı İstihdamı: Japon hükümeti, 31 Ekim'de yaptığı açıklamada, artan ayı tehdidiyle mücadele etmek için yeni lisanslı avcıların istihdam edilmesinin planlandığını duyurmuştu.
Havalimanı pistine ayı girmesi olayı, yabani hayatın şehir ve kritik altyapı alanlarına oluşturduğu riskin boyutunu gösteriyor.
