Kabil’de 7 kişinin öldüğü saldırıyı IŞİD/H üstlendi

Kabil’de 7 kişinin öldüğü saldırıyı IŞİD/H üstlendi

Afganistan’ın başkenti Kabil’de dün meydana gelen ve 7 kişinin hayatını kaybettiği patlamayı terör örgütü IŞİD/H üstlendi. Saldırının bir restorana yönelik düzenlendiği bildirildi.

Afganistan geçici hükümetine bağlı İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Abdul Metin Kane, The New York Times gazetesine yaptığı açıklamada, patlamanın Kabil’de bir restoranı hedef aldığını söyledi. Kane, saldırıda yaşamını yitirenler arasında bir Çin vatandaşının da bulunduğunu belirtti ve saldırının IŞİD/H tarafından düzenlendiğini açıkladı.

IŞİD/H PROPAGANDA KANALLARINDAN AÇIKLAMA

Terör örgütü IŞİD/H’ye bağlı propaganda kanallarında yayımlanan açıklamada, örgüt mensubu bir kişinin restoranda bombalı saldırı gerçekleştirdiği ifade edildi. Açıklamada, saldırının ayrıntılarına ilişkin başka bir bilgi paylaşılmadı.

Kabil’in Şehr-i Nev bölgesinde meydana gelen patlamada 7 kişi hayatını kaybederken, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu çok sayıda kişinin yaralandığı bildirildi. Yaralıların hastanelerde tedavi altına alındığı, bazılarının durumunun ağır olduğu aktarıldı.

ÇİN’DEN KINAMA VE UYARI

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Guo Caikun, düzenlediği günlük basın toplantısında saldırıda hayatını kaybedenler için taziye, yaralılar için ise geçmiş olsun dileklerini iletti. Guo, “Çin, terörün her türlüsünü kınıyor, karşı çıkıyor ve Afganistan ile bölgedeki ülkelerin terör şiddetinin her türlüsüyle ortak mücadelesini destekliyor.” dedi.

Guo, Afganistan yönetimine Çin vatandaşları ve kuruluşlarının güvenliğinin sağlanması çağrısında bulunduklarını belirterek, saldırının kapsamlı şekilde soruşturulmasını talep ettiklerini aktardı. Mevcut güvenlik durumu nedeniyle Çin vatandaşlarına yakın dönemde Afganistan’a seyahat etmemeleri uyarısında bulunan Guo, ülkede bulunan Çin vatandaşlarının da daha dikkatli olmaları gerektiğini vurguladı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN