Kadınların protestosunu haberleştiren gazetecilere dayak

Kadınların protestosunu haberleştiren gazetecilere dayak

Afganistan'da, yönetimi ele geçiren Taliban'a karşı eylem yapan kadınları haberleştiren iki gazeteci, gözaltına alınarak saatlerce işkence gördü. Yaralı gazetecilerin paylaşılan fotoğrafları ülkedeki tedirginliği artırdı.

Kabil'de protesto gerçekleştiren kadınların haberini yapan iki gazeteci, 15 Ağustos'ta yönetimi ele geçiren Taliban tarafından gözaltına alındı. Yaralı meslektaşlarının fotoğrafını paylaşan gazeteci Zaki Duryabi, "Meslektaşlarımız 4 saat şiddete maruz kaldı dedi.

Sözcü Gazetesi'nin paylaştığı habere göre; Etilaat Roz gazetisinin kurucusu Zaki Daryabi'nin, iki meslektaşının yaralı halde çekilmiş fotoğraflarını paylaşması ülkede tedirginliğin artmasına sebep oldu. Reuters’ın da paylaştığı fotoğrafta gazetecilerin her yerinde yaralar olduğu görülüyor

taliban-001.jpgTaliban'ın atadığı bir yetkili İsmini gizli tutarak Reuters’a, gazetecilere uygulanan şiddet ile ilgili soruşturma başlatılacağının bilgisini verdi.

iskence2.jpgYaşanan bu olayın, ülke genelindeki bağımsız medyaya bir mesaj niteliğinde olduğunu belirten gazeteci Zaki Deryabi, “Beş arkadaşımız 4 saatten fazla gözetim merkezinde tutuldu. Bu dört saat boyunca meslektaşlarımız şiddete maruz kaldı ve işkence gördü” dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN